1187 Views

2019 – året da orientering ble den nye folkesporten

Dette er året da Norge arrangerer tidenes beste VM i orientering, skriver LASSE ARNESEN

Mars 12, 2019
FORVENTNINGER: Lasse Arnesen har store forventninger både til VM i Østfold og alle ringvirkninger det vil føre med seg. Arkivbilde: Tommy Gullord
Skrevet av:

administrator

Vi er bare så vidt inn

i det nye året, og sommersesongen kan synes langt unna. Men i kulissene jobbes det på spreng for at 2019 skal bli et uforglemmelig år for alle som er glade i å ferdes ute i naturen med kart og kompass. Dette er året da alle elever i grunnskolen kommer gledesstrålende hjem og forteller ivrig om den morsomme gymtimen med orientering – fordi læreren hadde brukt den proff e oppskriften fra NOF i sine forberedelser og gjennomføring. Den lille poden ber på sine knær om å få gå på o-trening med klubben samme ettermiddag. For klubbens rekrutteringsansvarlige hadde selvfølgelig vært i kontakt med skolen og lagt fram klubbens plan for oppfølging av det fl otte opplegget i skoletiden.

2019 er året

da hele Norges befolkning blir motivert til å fi nne poster og stolper i naturen, ved hjelp av kart og kompass. Dette er året da alle klubber i norsk orientering har et tilbud til mosjonsorientering og der mosjonistene ser den åpenbare fordelen i å være medlem i o-klubben. Alle som vil får dessuten opplæring i kart og kompass tilpasset sitt ferdighetsnivå i sin lokale o-klubb. For der har de selvfølgelig en plan for hvordan det kan rekrutteres fra alle nivåer.

Dette er året da Norge

arrangerer tidenes beste VM i orientering, det blir en ukes folkefest i Østfold, prognosene for deltakelse i publikumsløpene sprenges, vi viser verden hvordan man kan ta vare på miljøet på best mulig måte – og Norge vinner medaljestatistikken. Arrangørklubbene sitter igjen med et godt økonomisk overskudd som skal sikre satsingen på barne- og ungdomsorientering i tiden framover.

Dette er året da alle

i Norges land opplever orienteringssportens ekstreme underholdningsverdi på TV, etter at vi som allerede visste det entusiastisk forteller venner og bekjente om den store happeningen. NRK eller annen landsdekkende TV-kanal sikrer seg samtidig retten til å sende fra VM, World Cup og NM de neste 5 årene. Vi snakker om året der ingen opplever økonomi som begrensning for å drive med orientering, det er full likestilling mellom kvinner og menn i de ulike organisasjonsledd, og orienteringssporten opplever inntog fra mennesker med ulik kulturell bakgrunn. Det er året der alle mennesker med sine ulike forutsetninger og behov opplever orienteringsarenaen som fordomsfri og inkluderende. Det er året da klubbene har full integrering av mennesker med funksjonsnedsettelse i sine aktiviteter.

Året 2019 går inn

i historien da Norge fi kk sitt løft i internasjonal sprintorientering. Våre klubber lager kvalitetsarrangementer og har kart av høy standard. Kartene lagres i en nasjonal database, lett tilgjengelig og med en inntektsmodell som gir klubbene kompensasjon for all jobben som er gjort.

Og 2019 er året

da næringslivet endelig fi kk øynene opp for den positive eff ekten de kan få ved å sponse norsk elite- og breddeorientering. Og orientering er vinneren på sosiale medier, med sin enorme vekst i antall følgere.

Året vil dessuten

bli husket som det året medlemstallet gjorde et solid hopp og 1%-målet ikke lenger var en visjon, men et realistisk mål. 2019 vil bli husket som et år fullt av modige beslutninger, inkluderende adferd og begeistring!
I o-idrettens navn!
Lasse Arnesen
Generalsekretær
Norges Orienteringsforbund
Author: Lasse Arnesen

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy