1274 Views

ANINE TOK REVANSJE MED TRE GULL

Etter å ha blitt vraket til junior-VM, har Anine Ahlsand slått voldsomt tilbake og nærmest gjort rent bord i D19-20. I Bodø løp Nydalenjenta inn til tre NM-gull.

August 05, 2016
Skrevet av:

administrator

– Jeg er veldig fornøyd. Alle løpene var ikke helt perfekte, men fysikken er god og jeg har truffet perfekt med formen, oppsummerer gulljenta.
Ahlsand legger ikke skjul på at hun var veldig fokusert på NM etter å ha blitt vraket til junior- VM i Sveits. Det til manges overraskelse, etter at hun tok VM-gull på hjemmebane i Rauland i fjor.

 

VELDIG SKUFFET

– Det var ikke veldig gøy å bli vraket til VM. Det var hovedmålet mitt denne sesongen, men etter tre middels uttakingsløp måtte jeg bli hjemme. Jeg legger ikke skjul på at det var veldig skuffende, sier Nydalen-jenta. I mange år har hun satset på både langrenn og orientering. Etter årets skisesong var ferdig, bestemte hun seg for å satse for fullt på orientereing. Nettopp derfor var det ekstra bittert å gå glipp av årets hovedmål.

– Det var en periode etterpå hvor jeg ikke var så veldig motivert. Det var litt kjipt å sitte hjemme mens de andre løp VM. En periode tok jeg på en måte avstand fra alt og alle – trente lite og gjorde det jeg hadde lyst til. Det gikk også litt ut over skolen og andre ting ei stund, innrømmer Anine Ahlsand.

 

RENT BORD

På O-Festivalen i Sarpsborg stor Nydalen-jenta igjen på startstreken. Da hadde hun ristet av seg den verste skuffelsen og følte seg i angrepsposisjon. Det endte med klar seier. Seinere har hun gjort spå godt som rent bord.

– O-Festivalen løp jeg på overskuddet. Det føltes godt å vise at jeg var bedre enn UK mente, sier ungjenta. Anine Lome tok sitt første NM-gull i juniorklassen da hun vant langdistansen, Victoria Hæstad Bjørnstad sitt andre da hun gikk til topps på mellomdistansen, akkurat som hun gjorde på NM-sprinten i Bergen tidligere i år. I Bodø fikk hun følge av Ane Dyrkorn fra Eiker og Synne Strand fra Asker på «pallen». I tillegg løp Fossum-jenta inn til sølv på langdistansen. Der tok Ragnhild Eide fra Byåsen bronsen.

– Etter at Andrine vant langdistansen spøkte vi med at det var min tur igjen på mellomdistansen, forteller Victoria Hæstad Bjørnstad.

 

FULL SATSING

Begge er innstilt på å gå «all in» for å se hvor langt de kan nå i o-løypa.

– Jeg har to år igjen på videregående skole og har allerede bestemt meg for å ta et friår etterpå. Jeg vil satse for fullt på orientering, ingen tvil noe annet, sier en skråsikker Anine Lome.

– Da må vel jeg gjøre det samme, ler Victoria Hæstad Bjørnstad. Begge er spent på det nye jenteprosjektet for forbundet nå drar igang. Hun har for lengst funnet tilbake motivasjonen og er klinkende klar på å satse for fullt de neste årene.

– Absolutt. Jeg har veldig lyst til å se hvor god jeg kan bli som senior, sier Anine Ahlsand, som neste år får anledning til å matche seg mot «de store».

 

GENERASJONSKIFTE

Anine Ahlsand har også fått med seg at utøvere som Mari Fasting og Heidi Bagstevold nå gir seg.

– Det blir et generasjonsskifte som absolutt gir muligheter for oss unge fram mot VM i 2019. Jeg håper også jenteprosjektet vil gi muligheter til de under elitelaget. Vi bør i hvert fall få sjansen til å vise oss fram nå, sier Anine Ahlsand, som – i likhet med mange andre o-løpere – har flyttet til Trondheim for å studere. Og etter tre NM-gull i Bodø, er Anine Ahlsand innstilt på å ta de grep som er nødvendig og om nødvendig justere litt på timeplanen for å satse for fullt i sin første sesong som senior.

 

GIR SÅ MANGE GLEDER

TRE NM-GULL: Anine Ahlsand tok gull
både på langdistansen, mellomdistansen og i
stafetten i Bodø.

– Orientering gir meg så mange gleder at det er dette jeg vil drive med, sier jenta som vant gull på langdistansen foran Ingeborg Eide fra Byåsen og Ingrid Lundanes fra Emblem. På mellomdistansen ble det sølv til Ragnhild Hjermstad fra Fossum, mens Ingeborg Eide tok en ny medalje med bronse i det flotte, men krevende terrenget ved Saltstraumen.

– Jeg så innbydelsen til ei samling på NOFs hjemmeside, og tenkte at det må jeg vre med på. Det høres veldig gøy ut, sier Fossumjenta.

– Jeg har ingen venninner på min alder i Hamar som trener. For min del håper jeg jenteprosjektet gir meg anledning til å holde kontakten med miljøet og trene sammen med andre gjennom vinteren, sier Anine Lome.

Hamar-jenta har også satset for fullt på langrenn. Nå har hun trappet ned skisatsingen for å prioritere o-idretten.

 

HEDRET

– Jeg merker jeg begynner å bli sliten av å konkurrere hele året. Jeg vil fortsatt gå på ski – det er veldig god fysisk trening. Men ved å koble av litt mer på vinteren, håper jeg å være enda meg gira når o-sesongen starter, sier Anine Lome., som tror skisatsingen har herdet henne også som o-løper.

– Ja, du blir tøff av å gå på ski, fastslår hun. Victoria Hæstad Bjørnstad trener også på ski, men har aldri brukt de til å konkurrere. – Pappa gidder ikke å smøre skiene mine, så da blir det bare til treningsbruk, humrer Fossum-jenta.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy