1589 Views

Bjørnar vil yppe seg mot de store

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TEAM KVÅLE: Hans Jørgen Kvåle fungerer både som trener, mentor og inspirator for lillebror Bjørnar. TEKST OG FOTO: TOMMY GULLORD

– Jeg bruker Hans Jørgen både som litt trener og mentor. Han vet hva som kreves og har den kunnskapen erfaringsmessig som jeg fortsatt mangler. Hen er til stor hjelp, sier Bjørnar Kvåle. Ikke minst dro han god nytte av storebroren da han måtte operere en kul på lårbeinet i mai i fj or. – I tillegg ble jeg litt sjuk, slik at jeg ikke fi kk kontinuitet i treninga igjen før i august. Da satte vi oss ned og la en plan. Den traff vi hundre prosent med, forteller 22-åringen fra Brandbu på Hadeland.

VM-OPPTUR
Han sikter til VM, der han debuterte med 9. plass på sprinten. I tillegg fi kk han EM-bronse fl ere måneder på etterskudd, etter at russiske Polina Frolova testet positivt på en dopingprøve under mesterskapet. Dermed ble det medalje på teamsprinten sammen med Evine Westli Andersen fra Løten. – Topp 10 i VM var egentlig ikke noe mål etter den sommeren jeg hadde i fj or. Det var en god start på VM-karrieren som senior. Å få en medalje fl ere måneder på etterskudd er selvfølgelig veldig spesielt. Det er liksom ikke slik du vil vinne medaljer, men det vil tross alt stå i historiebøkene for alltid at vi tok bronse, forteller Bjørnar Kvåle.

700 TIMER: Bjørnar Kvåle regner med å tre e cirka 700 timer i år, og håper det holder til å ta enda et steg mot verdenstoppen.

«Målet til vinteren er å stabilisere meg topp 10 i internasjonale konkurranser.»

Medaljene får de to utdelt under vinterens første verdenscuprenn i Finland i november. Kvåle håper ikke det blir den siste.

STABILT TOPP 10
– Målet til vinteren er å stabilisere meg topp 10 i internasjonale konkurranser. Hvis alt klaff er, bør det være mulig med noen plasseringer blant de seks beste også. I høst har han for fj erde år på rad trent tre uker i Bulgaria sammen med blant andre klubbkamerat i Hadeland OL, Stanomir Belomazev. I tillegg var det norske landslaget sammen med det svenske på samling i Karlstad og Torsby ei uke i oktober. – EM arrangeres i Bulgaria til vinteren, i naboterrenget til der jeg trente i høst. Det er selvfølgelig et høydepunkt til vinteren sammen med Student-VM i Estland halvannen uke seinere, i midten av mars, fastslår lillebror Kvåle.

BOR I SKILØYPA
I sommer og tidlig høst har 22-åringen hatt praksis i NOF i forbindelse med studiet i Sport Management på Høgskolen i Lillehammer. Mye av forberedelsene til vinteren foregår fra familien Kvåles hytte på Natrudstilen ved Sjusjøen, et lite steinkast fra skiløypa. – Jeg bor sikkert like mye på Natrudstilen som hjemme på Brandbu. Det er praktisk å ha kort vei til treing, mener hadelendingen. Når sesongen nærmer seg, får han også selskap på hytta.

SELSKAP AV MOHOLDT
– Lars (Hol Moholdt) har sagt han skal gå den svenske sesongåpningen i langrenn i Bruksvallarna, men at han kommer for å bo på hytta vår for å forberede seg til sesongstarten i ski-o etterpå. Han bor jo deler av året i Finland, og deler hjemme i Rindal. Derfor er det lite vi ser til hverandre om sommeren, så jeg ser virkelig fram til å få selskap på Natrudstilen utpå høsten, forsikrer Bjørnar Kvåle. En ting til ser han også fram til utpå seinvinteren. – Verdenscupavslutningen går i USA. – Jeg har aldri vært utenfor Europa, faktisk, så en tur dit lokker defi nitivt, innrømmer Bjørnar Kvåle.

I STOREBRORS SKI-O-SPOR: Bjørnar Kvåle føler i storebror Hans Jørgens ski-o-spor og drømmer om å yppe seg mot de beste til vinteren.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy