979 Views

Dusinet fullt

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD PALLEN: Audun Heimdal sammen med Anders Haga, Raumar og Haldens Håkon R. Bjørlo.

Men det holdt til gull – seks sekunder raskere enn Raumars Anders Haga som ledet langdistansen ved Rokke da 78 minutter var løp. – Selv om jeg følte at jeg løp godt i perioder, hadde jeg gjort noen småfeil her og der. Jeg skjønte at det kunne bli jevnt. Heldigvis gikk det i mitt favør, sier Konnerud-løperen.

MEST MULIG RETT PÅ
Han har gjort mange løp i Østfold og erfart at det oftest er «rett-på». – Planen var mest mulig rett på, men å se etter gode veivalg rundt. Kanskje burde jeg løpt litt mer rundt, men jeg tror ikke det var så store forskjeller. Sisteårsjunioren med sølv og bronse fra mellomdistanse i junior-VM, åpnet best også på mellomdistansen to dager seinere. Ledelsen var 40 sekunder da 10. posten kom. – Det ble rett og slett for lite kartlesing. Jeg gjorde en parallellfeil og tok feil av noen skrenter. Jeg klarte ikke å roe meg nes og lese meg inn. Etter det ble det litt halvveis – jeg løp litt for fort og småbommet, sier han om femteplassen 54 sekunder bak Eirik Langedal Breivik.

TRE VM – ETT MINUTTS BOM
– Du er ferdig med juniorårene – hvilke løp er du mest fornøyd med? – Alle de tre mellomdistansene i junior- VM føler jeg har vært veldig gode. Jeg kan ha hatt andre løp som er bedre teknisk, men i den settingen er jeg fornøyd med at jeg har klart å holde fokus. På tre mellomdistanser har jeg vel samlet ett minutts bom, sier han sølv-, bronse- og femteplass- løpene. – Hvilke planer har du framover? – Det blir spennende å måle seg med seniorene. Planen er ikke lagt, men jeg tar en sesong om gang og håper å utvikle meg, ikke minst fysisk, sier Audun heimdal som er i gang med andre året med Materiell teknologi på sitt femårige sivilingeniørstudie i Trondheim.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy