Skrevet av:

administrator

GULLFAMILIE: Martin Aarholt Waaler og Kar Jakob Waaler. TEKST: JENS O. KLØVRUD

PÅ VEI MOT GULL: Lars jakob Waaler ble verdensmester i Pre-O i sommer, men med VM-gull i TempO fra i fj or, var han en av de største favorittene også på NM TempO. Waaler var fullt konsentrert ut fra start med paraplybærer for å skjerme terrenget. Det ble til slutt en feil og klart NM-gull foran sønnen Martin Aarholt Waler. FOTO: JENS O. KLØVRUD,

Dermed ble gullmedaljene fra NM ved Aremark med hjem til Porsgrunn og Pre-O-familien Waaler. – Nivået i Norge er etter hvert blitt høyt. Det er gøy, sier veteranen Lars Jakob som har vært med i samtlige VM siden 2004. Etter fl ere «hederlige» plasseringer, løsnet det i fj or. Da sikret han seg VMgullet i Pre-O. Under årets mesterskap i Estland ble han den første som kan henge både TempO og Pre-O-gull på veggen. I et mesterskap der vi sikret fi re av seks individuelle VM-medaljer, var Norge med ett i førersetet. Under NM i Halden hadde Marianne Dæhli snekret sammen gode konkurranser og fi kk mye skryt av både veteraner og ferskinger.

Under TempO-konkurransen fi kk de 30 deltakerne bryne seg på fem stand Etter fl ere «hederlige» plasseringer, løsnet det i fj or. Da sikret han seg VMgullet i Pre-O. Under årets mesterskap i Estland ble han den første som kan henge både TempO og Pre-O-gull på veggen. I et mesterskap der vi sikret fi re av seks individuelle VM-medaljer, var Norge med ett i førersetet. Under NM i Halden hadde Marianne Dæhli snekret sammen gode konkurranser og fi kk mye skryt av både veteraner og ferskinger. Under TempO-konkurransen fi kk de 30 deltakerne bryne seg på fem standegentlig i en klasse for seg. Veteranen fra Porsgrunn var kontant på postene og brukte 21-29-21-22-22 sekunder på de ulike standplassene. Med 123 sekunder totalt var bronsevinner Sondre Ruud Bråten fi re sekunder raskere, men med tre feil og dermed 90 sekunder i tillegg, ga han sølvplassen til Martin Aarholt Waaler som gjorde bare en feil, men brukte totalt 172 sekunder på plotte postene. Geir Myhr Øien hadde også tre feil, men med raskere tid (131 sekunder) enn Sigurd Dæhli (163 sekunder) tok han fj erdeplassen to sekunder foran Dæhli til tross for en feil mer. – Hvilke egenskaper er viktigst i pre- O?
– Kart og terrengforståelse er selvsagt viktig, men det mentale spiller også inn. I tempO må det tas kjappe avgjørelser, da må hodet være på plass, sier Lars Jakob Waaler. I tillegg hjelper det med lang erfaring – det er han selv et bevis på. Neste år avgjøres Pre-O-VM i Latvia, litt lenger sør enn der Olav Lundanes co skal kjempe om medaljene. Der skal den norske Pre-O-troppen forsvare resultatene fra årets VM.