819 Views

FELLESSTART GA TETTE OPPGJØR

November 27, 2017
Skrevet av:

administrator

Med mars måned fortsatt som kalenderblad, var nok noen fortsatt litt rustne og glade for klyngeløping de vanskelige postene arrangøren Kristiansand OK hadde gitt som nattas oppgave.

HER ER GULLLØPENE

– Fysisk selvtillit

Fossum-løperen var selvtillit i spurtoppgjøret. Det hjalp til gull. – Etter en god treningsvinter hadde jeg selvtillit på det fysiske. Jeg forsto at det kunne stå om en medalje da vi nærmet oss mål. Einar traff stiene og banket på – det var nok til at arrangørens egen Sebastian Daland de nødvendige to sekundene bak over mållinja. – Jeg har følt at jeg har hatt nivået inne også tidligere, og nå er målet for sesongen å få det ut i litt flere løp. Dette var i hvert fall en god start, smilte han. Bronsen gikk til en annen Fossumløper, Erling Hjermstad.

 

– Usikker før start

D21: MAREN JANSSON HAVERSTAD

NTNUI-løperen fra Lierbygda har slitt med skader gjennom vinteren og var usikker før start. – Utrolig moro. Det hadde jeg aldri trodd, sa hun smilende etter å ha distansert det øvrige feltet. – Jeg har vært mye skadet i vinter, og var derfor litt usikker før start. I tillegg er ikke Fellesstart er akkurat det som passer meg best, men i dg gikk det jo greit, sa hun etter seieren drøye to minutter foran Nydalens Siri Ulvestad. Kaja Winsnes Nordhagen ble nummer tre.

 

– Etterhvert ble jeg alene

H 19-20: AUDUN HEIMDAL

Konneruds Audun Heimdal fortsatte der han slapp i fjor – med NM-gull. – Til første post var vi samlet, men så ble det spredning og da ble jeg alene. Jeg var litt usikker på om jeg var foran eller bak. Men etter hvert skjønte jeg at jeg var foran, og da fortsatte jeg å løpe sikkert uten noe særlig feil, oppsummerte den stødige junioren. I mål hadde han snaue minuttet ned til Nydalens Eirik Langedal Breivik og Haldens Håkon Raadal Bjørlo.

 

– God kontroll hele veien

D 19-20: MARIE OLAUSSEN

Fredrikstad-løperen løp etter hvert alene i front – til gull. – Jeg hadde mye føring og god kontroll hele veien. Og løp helt alene fra andre gafling, sa jenta som beholdt roen selv om hun var «jaget» av resten av feltet. Etter en til dels trøblete fjorårssesong er Marie Olaussen tilbake på sporet. I Randesund stemte fart og o-teknikk – det holdt til gull over to minutter foran Ingrid Lundanes, Emblem IL og Ingeborg Eide, Byåsen IL på de neste plassene.

 

– Krevende o-teknisk

D 17-18: VICTORIA HÆSTAD BJØRNSTAD

Fossum-løperen startet sesongen med å ta nytt NM-gull. – Det var krevende, så jeg har løpt med lav fart for å ha god kontroll o-teknisk, sa hun etterpå. En liten bom ble det, men det var først på tampen av løpet det ble avgjort. – Jeg fant en bedre trase enn dem på slutten, da ga jeg alt jeg hadde, sier hun om avgjørelsen. Til slutt var hun 13 sekunder foran Ane Dyrkorn, Eiker OL og 14 foran Thea Sildnes Baklid, Konnerud IL.

 

– Måtte være lur

H 21: HÅKON JARVIS WESTERGÅRD

Varegg-løperen viste at han er en allrounder. Nå er sprinteren også natt-mester. I en herreklasse der sju sekunder skilte de fem beste, var det i spurten «sprinteren» Westergård avgjorde. – Det var klyngeløping hele veien. Det handlet om å være lur i feltet. Det ble en liten bom på nest siste som alle ble med på. Til slutt ble det avgjort på oppløpet, sier bergenseren som tok sitt første senior-gull. Frols Ulf Forseth Indgaard var sekunder bak. Haldens Espen Fiskum på bronse ytterligere to sekunder bak. Med andre ord – tett.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy