795 Views

Fikk fem timers varsel

Gaute Hallan Steiwer reiste til VM med en oppgave: Langdistansen. Så ble Olav Lundanes syk foran stafetten.

Oktober 06, 2018
Skrevet av:

administrator

Gaute Hallan Steiwer reiste til VM med en oppgave: Langdistansen. Så ble Olav Lundanes syk foran stafetten.

– Jeg var spent og nervøs. Når du har vunnet de to foregående VM-stafettene, er det på en måte bare gull som teller. Det forteller debutanten som håndterte 1. etappen på mesterlig vis.

 

BESKJED I 11-TIDA

Oslo-gutten, som nå bor i Fredrikstad, reiste til Latvia dagen før stafetten, uvitende om hvilken oppgave som ventet. – Da jeg kom til Latvia, løp jeg gjennom ei Model Event-løype. Det var først på kvelden jeg hørte Olav ikke følte seg helt i form, forteller Gaute som var stafettreserve. Der og da valgte han å ikke bruke mye energi på akkurat det.

– Jeg måtte bare legge det bort hvis jeg skulle få sove, forteller han. Påfølgende morgen spurte romkamerat Eskil Kinneberg om han var spent.

– Det var vel da jeg for alvor forsto at det kunne bli stafett på meg. Beskjeden fi kk jeg i 11-tida, fem timer før stafetten startet.

 

«OH, SHIT»

– Jeg tenkte – «Oh, shit». Selvfølgelig hadde jeg lyst til å løpe og var glad for å få sjansen. Men jeg var spent på hvor tøft det ville bli. Da debutanten stemplet først på 1. posten og siden var i tet ved passering arena, følte han også at han hadde fått den nødvendige roen i løpet. – Jeg merket at det gikk greit fysisk og at jeg hadde kontroll på feltet. Midtveis på sisterunden fi kk jeg også ei luke og forhåpninger om å skaff e Eskil ei lita luke til de andre lagene ut på 2. etappen.

 

IRRITERENDE BOM

Gaute vekslet i tet, men med flere lag hakk i hæl. – Uten å dvele alt for mye ved det, fi kk jeg en liten bom mot slutten. Men det var irriterende. Jeg hadde absolutt muligheten til å dra ifra. Dermed ble det en thrilleravslutning med åtte-ni lag innblandet i medaljestriden til langt ut på den siste etappen. – Eskil hadde også en liten bom mot slutten, mens Magne bommet litt i starten. Heldigvis avsluttet han slik han pleier å gjøre. Jeg hadde definitivt ikke trodd jeg skulle stå igjen med et VM-gull før mesterskapet. Det er gøy å ta med seg, innrømmer 28-åringen.

 

NÆR MÅLET PÅ «LANGEN»

På langdistansen var målet en plass blant de ti beste. Det holdt nesten, uten at han er misfornøyd med en 12. plass i debuten på en individuell skogdistanse i VM.

– Jeg hadde absolutt lyst til å gjøre et løp uten store feil. Men det ble kanskje litt for defensivt, erkjenner han. Likevel er han fornøyd med å ha fulgt planen og at avstanden til de foran ikke var avskrekkende. – Det var under to minutter fram til Eskil på 6. plass og fire minutter bak sølv. Det tar jeg med meg videre og håper på en ny sjanse og litt mer offensiv løping i Østfold neste år, avslutter Gaute Hallan Steiwer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy