1151 Views

Fikk sin revansje

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

KNYKEN 1 : 10 000 Ekv: 5 m Orkanger IF/ Byåsen IL Synf./konst. Roar Forbord Rentegning: Otto R. Eide TEKST: JENS O. KLØVRUD

På den 5,6 kilometer lange løypa fra skianlegget i Knyken i Orkdal sikret Nydalen-løperen seg seieren etter å ha ledet fra start til mål. Etter litt småplunder mot slutten ble marginen til Hovedløpsvinner Vegard Kittelsen fra Freidig bar 36 sekunder, mens klubbkamerat Lars Young Vik tok tredje. – Jeg var veldig lysten på å vise at jeg kan. Det var deilig å få det til, sier Halvor som rangerer Hovedløpet og O-Idol omtrent likt. – Det er disse to løpene vi satser på og ser fram mot. Da Hovedløpet ble avgjort på Beitostølen i august løp han «for halv maskin». – Jeg sleit med en betennelse i akilles etter Sørlandsgaloppen. Jeg trente alternativt og syklet mye, men fi kk et par uker før Hovedløpet der jeg kunne trene normalt. Målet der ble å løpe bra o-teknisk – uten at det gikk ordentlig fort.

– Det er gode resultater og fart i Nydalen SK for tida?
– Vi har et veldig godt miljø. Det tror jeg betyr veldig mye, det gir meg motivasjon. Vi er en stor gjeng som hjelper hverandre å pushe videre.
– Hva betyr det å se Elias Jonssons herje i juniorklassen?
– Det er veldig gøy og veldig inspirerende. Jeg har veldig lyst til å slå ham, sier Idol-vinneren. – Når jeg nå kommer opp i juniorgruppa får jeg trener med Anders Nordberg, Elias og de andre dritgode løperne i Nydalen hver uke. Det blir gøy.
– Hvilke mål setter du deg?
– Neste sesong blir nok det første målet EYOC. Jeg tror jeg får en bedre opplevelse der enn i et junior-VM, sier Halvor Tørnqvist Halden som på skolebenken har blitt en del av Wang Toppidrett.

Halvor om sitt løp

– Jeg åpner alltid hardt og har som oftest beste strekktid til første post. Det ble tungt på slutten, men det holdt akkurat. Jeg har aldri løpt i Trøndelag og var ikke forberedt på at det var så mange bakker. For meg er en hard åpning en måte å komme i gang på. «Rolig» fungerer ikke helt for meg, jeg kommer best inn i løpet ved å løpe bra til første post – med et bra tempo som jeg kan holde. Men jeg vurderer jo vanskelighetsgraden til første. På posten før langstrekket tok jeg igjen Lars (Young Vik) som startet to minutter foran meg. Jeg så ikke veivalget til høyre på veien og vurderte bare venstre eller rett på. Både Lars og jeg valgte venstre og pushet hverandre. Derfra og inn vekslet vi på å ha føringen, men det ble tungt og vi bommet begge mot slutten.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy