1037 Views

– Føler meg trygg i terrenget

Sveriges Gustav Bergman kan bli en av de største gullkandidatene i WOC2019.

September 14, 2018
Skrevet av:

administrator

SVENSK FEIRING: Vinneren av langdistansen, Gustav Bergman, får en fortjent sjampagnesprut av mellomdistansevinneren, William Lind.

28-åringen med en individuell bronse fra VMs mellomdistanse i 2013, har styrke til å vinne også en langdistanse. Farten han holdt i det sugende Østfoldterrenget var nok til å sette Olav Lundanes på plass med 35 sekunder. Verdenscupcinner Matthias Kyburz var over tre minutter bak. – Jeg kjenner terrengtypen godt etter å ha vært mye i området før. Jeg trives og føler meg trygg her, sier Bergman som skal gjøre sitt for å være like trygg og god om drøye åtte måneder. – Hvor mange samlinger vi vil ha i området er ikke bestemt, men vi kan forberede oss godt til VM også i andre områder, mener Bergman som forserte Aremark-skogen på under fem minutter på kilometeren.

 

 

Kart: SKOLLEBORG 1 : 15 000 /5 M WOC2019 Synfaring: Jussi Silvennoinen Janne Weskman
Kart: SKOLLEBORG 1 : 15 000 /5 M WOC2019 Synfaring: Jussi Silvennoinen Janne Weskman

7.-8. POST

1. G. BERGMAN 8.44 (1)
2. O. LUNDANES 9.26 (2)
6. M. DÆHLI 9.40 (3)
9. D. HUBMANN 10.43 (43)

Bergman viste styrke med sitt rett-på-valg og var 56 sekunder raskere enn Dæhli på samme trasee! Lundanes valgte halv rundt, men gjorde en liten feil i siste del av strekket. Hubmanns tapte to minutter på sitt stivalg. Kinneberg (10.03 – 16) og Sirum (10.07 – 20) styrte også rett på, litt til venstre for streken.

 

 

 

 

MAGNE DÆHLI GREP MULIGHETEN DA SVENSKENE BLE FOR IVRIGE

 

Møter du Magne Dæhli på en siste etappe, er du ille ute.

Tre VM har hedemarkingen avgjort. Det gir ham selv trygghet og konkurrentene både respekt og nerver. – Det ser ut til at jeg må være i en stafett for å få det rette spenningsnivåer, sier Stafett-Magne. Da lagene rundet arena hadde Dæhli hentet inn de 38 sekundene han var bak Sveriges William Lind. Han var først uten at han fi kk det med seg. Etter et litt dårlig valg opp den tunge skrålia var imdilertid tre lag i tet. Dæhli, Lind og nok en svenske – Emil Svensk. Mot 13. posten ligger Sve 1 og 2 side om side – Magne Dæhli noen små sekunder bak. Så skjer det. To svenske hoder tenker ikke klart sammen og gjør en feil. – Da jeg forsto at vi var for høyt oppe på kollen, tenkte jeg f…. Jeg skjønte at Magne var foran. Ned lia holdt Dæhli stødig i kartet med de andre jagende bak. Det var avgjort. Stafett-Magne nok en gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

NY OPPTUR FOR KAMILLA OLAUSSEN

Kamilla Olaussen har løpt seg inn som et av de mest spennende navnene mot VM 2019.

Etter å ha vist seg fram under VM, tok hun steget opp på pallen da verdenscupen kom på besøk i hennes eget hjemfylke. 2. plassen på langen 3.29 bak verdenscupvinner Tove Alexandersson, var første gang på pallen. Etter en miss under jaktstartens prolog, toget hun opp fra 13. plass til fjerde under den tv-sendte finalen. At hun fulgte opp med en fjerdeplass under v-cup-finalen en måned seinere, viste igjen potensialet. Og: sjansen er stor for at det kommer mer.

– Spranget opp til Tove kan virke stort, men det er ikke umulig, sier Kamilla som naturlig nok var storfornøyd med det hun fikk til under prøve-VM.

– Selvsagt betyr dette mye for meg, sier hun og tenker tilbake på et år med skader og alternativ trening. På langdistansen i Aremark (kartet over) var hun bedre enn Tove A på bare tre av de 13 strekkene, men avstanden er det mulig å knappe ned på. Og brått: En dag kan Kamilla Olaussen være den største utfordreren til den svenske stjerna.

– Prøve-VM ga ekstra inspirasjon for jobben som må gjøres framover. Så blir oppgaven å gjøre det fornuftig nok – slik at hun ikke igjen presses ut på sidelinja. Den norske troppen trenger henne skadefri og i form i august 2019.

PÅFYLL: Kamilla Olaussen og Marianne Andersen får drikke av landslagssjef Jørgen Rostrup – her på mellomdistansen

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy