1057 Views

Gaute imponerte på langdistansen – Nesten voksen

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

SKOGSLØPER: Gaute Hallan Steiwer har tatt store steg i skogen etter at han nedpriroiterte satsingen på sprint. Han nærmer de store gutta også i skogen. I Østfold holdt han hele veien hjem. FOTO: JENS O. KLØVRUD TEKST: TOMMY GULLORD

– Jeg hadde blinket meg ut langdistansen og løp for en medalje. Slik sett er jeg mer overrasket over at avstanden fram til Olav bare var drøye tre minutter, enn at jeg skulle ta en medalje. Ikke minst fordi Olav sjøl sa han løp tilnærmet prikkfritt. Slik konkluderer 27-åringen fra Lillomarka, som løp NM-langdistansen for første gang siden 2011. Det har sin naturlige forklaring at han fram til nå har satset på kortere distanser; sprint og mellom.

UTE I TO SESONGER
I to sesonger var han nemlig en ikke-fungerende utøver. Lårmuskelaturen ble sur så fort han forsøkte å trene. – Da jeg endelig kunne begynne å trene igjen, måtte jeg starte forsiktig og ta det gradvis. Derfor passet det best å fokusere på sprint, forteller Gaute. Men da han ikke kvalifi serte seg for VM-sprinten i fj or, bestemte han seg for å fokusere på skogdistansene. – Sprint er dritgøy, men jeg kommer aldri til å løpe 3000 meter på åtte blank. Så for et år siden begynte jeg å trene med tanke på å prestere på skogdistansene og bygge meg opp til også å stå en langdistanse, forteller den fi nslepne teknikeren fra Lillomarka. For det er en skogens mann Gaute Hallan Steiwer først og fremst er. Nå ser han resultatet av endringene han har gjort treningsmessig.

GIR TRYGGHET
– NM-bronsen på den lange distansen gir sjøltilit og trygghet. Jeg så ikke helt at den skulle komme så fort, men desto mer gledelig var det å være så nærme Olav og Magne, sier 27-åringen som har VM på hjemmebane i 2019 som et naturlig hovedmål. Derfor har han også fl yttet med samboer Kamilla Olaussen til hennes hjemby, Fredrikstad, for å optimalisere forberedelsene til VM i Østfold.

VM-MEDALJE
– Vi framskyndet planene om å fl ytte noen år på grunn av VM. Der er målet en medalje, og på veien fram dit er det betryggende å vite at jeg gjennomførte så godt i skikkelig tungt langdistanseterreng på NM etter bare et drøyt års spesifi kk trening. I Halden snuste Gaute på sølvmedaljen helt til han falt og slo seg rett før passering arena. – Jeg tryna skikkelig og hadde vondt i hofta og beinet på sisterunden. Det var ingen deilig følelse, og jeg tapte tid der. Men NM-bronse på langdistansen var uansett fantasisk og veldig motiverende for videre satsing, avslutter Gaute Hallan Steiwer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy