1791 Views

Gikk «All in» for o-idol

Da Kristoffer Strømdal Wik pådro seg en skade i vår, valgte han å prioritere O-idol framfor Hovedløpet. Det resulterte i seier og tur til Portugal i vinterferien.

Januar 05, 2022
Skrevet av:

Tommy Gullord

O-IDOL: Kristoffer Strømdal Wik fra Freidig ble årets O-idol i H16. FOTO: PER IVAR SKINDERHAUG

– Jeg har sett fram til O-idol lenge. Derfor var det veldig gøy å lykkes – en morsom opplevelse, forteller Freidig-gutten. Strømdal Wik var 18 sekunder raskere enn Andreas Myrvold Skovlyst fra Kongsberg i den snaut seks kilometer lange løypa på Byåsen. De to var i en klasse for seg. Bjørnar Peikkli fra Tyrving på 3. plass var drøye fire minutter bak.

Hamstring-skade

– Det var ekstra gøy å lykkes siden løpet gikk nesten på hjemmebane for meg, forteller årets.

Det var på en knockout-sprint i vår Kristoffer Strømdal Wik pådro seg en hamstring-skade som påvirket treninga utover våren og sommeren.

– Jeg fant ut at det ble litt kort tid til opptrening fram mot Hovedløpet tidlig i august. Derfor satte jeg meg O-idol som det store målet i år. Da fikk jeg bedre tid til å komme tilbake, forteller Freidig-gutten.

Og det gjorde han til gangs, selv om også Hovedløpet resulterte i sølv på langdistansen og 5. plass på sprinten. På seks startet i Hovedløpet, kan ung-gutten se tilbake på fire medaljer – inkludert gull på langdistansen på Gjelleråsen i fjor – før han nå sikter mot juniorklassene.

Vellykket taktikk

En forsmak på hva som venter fikk O-idolene på sprinten dagen før O-idol i den samme løypa som de yngste juniorene løp.

Der var Nils Anders Niklasson fra Nydalen beste 16-åring, 15 sekunder foran Strømdal Wik.

På O-idol lå førstnevnte også an til et meget godt løp inntil han løp «sommerfuglen» feil vei og ble diskvalifisert.

– Det var synd at Nils gjorde den feilen – at ikke også han fikk et tellende resultat. Sjøl gjennomførte jeg et bra løp etter planen. Jeg hadde bestemt meg for heller å investere noen sekunder for å unngå storbommer enn å ta noen sjanser. Det fungerte bra. Til sammen ble det vel et par minutter med småbommer, forteller vinneren.

Søndagen kunne 16-åringene delta på junior-NM i stafett. Kristoffer Strømdal Wik løp 1. etappen for Freidigs 2. lag som endte på 5. plass.

Samling i portugal

Men til vinteren er det enda mer å glede seg til for de tre beste på O-idol. Da får de dekket alle utgiftene til treningssamling i Portugal.

– Det er virkelig noe jeg ser fram til og gleder meg til. Jeg har løpt litt utenlands før, blant annet i Sveits, men aldri vært i «sydenterreng», sier trønderen, som går første året på o-linja på Heimdal videregående skole.

24- Det er kult å holde på med orientering – morsomt. Og det blir spennende med nye utfordringer i juniorklassa neste år, avslutter årets O-idol.

TOER: Andreas Myrvold Skovlyst fra Kongsberg løp inn til 2. plass på O-idol, bare slptt med 18 sekunder av vinneren. FOTO: PER IVAR SKINDERHAUG

Strekkene som ble avgjørende

Kristoffer velger traktorveien og «rett på», mens Andreas og Bjørnar velger stien over høydedraget.

Kristoffer som fikk en sving inn i 12. postet velger likt som Andreas, mens Bjørnar krysser den første stien og «kåler» mer i terrenget. Taper mye på dette strekket.

Kristoffer og Andreas velger igjen ganske likt, mens Bjørnar svinger ekstra og utnytter ikke stiene mot posten.

Kristoffer velger å gå til høyre for strek i første del av strekket, mens Andreas og Bjørnar velger stisystemet til venstre som nok er beste veivalg.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy