1577 Views

Gjennombruddet

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

GOD AVSLUTNING: Sigrid Alexandersen er så avgjort på vei opp. Det viste hun i Sveits.FOTO: REMY STEINEGGER TEKST: TOMMY GULLORD

– Gjennombrudd? Ja, de sier så. Det er i hvert fall det beste jeg har prestert noen gang. Det sier Fredrikstad-jenta, som nå studerer i Trondheim og løper for NTNUI. Helga før løpene i Sveits vant hun sitt første norgescupløp i seniorklassen med seier på sprinten i Orkanger. I stupbratte skrålier i Grindelwald i Berner Oberland i Sør-Sveits ble Sigrid Alexandersen nest best av de norske (6. plass) på mellomdistansen, snaue halvminuttet bak Marianne Andersen på plassen foran. På langdistansen var hun raskest av de norske løperne (8. plass), før hun avsluttet helga med ei fl ott stafettetappe.

SKIKKELIG «BOOST»
– Jeg legger ikke skjul på at dette gir en skikkelig «boost» inn mot vintertreninga. Mellomdistansen var mitt livs løp, langdistansen ikke mye dårligere, konkluderer hun. At hun klarte å gjennomføre tre gode løp, er det som gleder henne aller mest. – Det var deilig å vise både meg sjøl og andre at det ikke bare var et lykketrekk, forsikrer hun. Nå vil hun nyte det store gjennombruddet litt før hun starter forberedelsene til neste sesong. Og ungjenta vet hva som er hennes sterke og svake sider. – Jeg har bestandig vært sterk fysisk, men har mye å gå på teknisk. Det er gøy å vite at jeg har så mye å lære der, sier NTNUI-jenta som tidligere i høst satte ny løyperekord for damer da hun vant motbakkeløpet Vennafj ellet opp.

STO OVER VM-TESTLØP
Denne sesongen har Sigrid Alexandersen vært en del av «Kraftsenter Trøndelag» i tillegg til å hospitere på landslaget. Der har Birgitte Husebye vært til stor hjelp med o-teknikken, mens Sverre Waaler Kaas er ungjentas fysiske trener. – Begge skal ha en stor del av æren for utviklingen jeg har hatt denne sesongen. Jeg har sett i høst at formen har vært bra, og endelig har jeg klart å sette sammen det fysiske og det o-tekniske til en helhet. Og det er veldig gøy å lykkes når du har lagt ned så mye arbeid, innrømmer 22-åringen. – For det er i høst ungjenta virkelig har slått igjennom. I juni valgte hun på stå over VM-testløpene. Det har sin naturlige forklaring.

SYK I FEM MÅNEDER
– Det var litt kjipt der og da, men helt nødvendig. Jeg ble nemlig syk i august i fj or, og ble først frisk etter fem-seks måneder. Da måtte jeg være tålmodig og legge ned litt ekstra arbeid; riktig balanse mellom styrke og løping og ekstra fokus på relevans og mening på alle økter, sier Sigrid Alexandersen. – Men det er kanskje når du er forhindret fra å trene og konkurrere at du virkelig merker hvor inderlig du ønsker å drive med dette, tilføyer hun. For ungjenta ønsker defi nitivt å bli en toppløper. VM på hjemmebane i Østfold er et defi nitivt mål. På veien dit har hun valgt å ta det siste studieåret over halvannet for å få mer tid til å optimalisere satsingen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy