1492 Views

Jeppe takker for seg

Etter fem år i NOF takker Jeppe Hansson for seg. 1. mai returnerer han til sin tidligere arbeidsgiver, Friskis & Svettis.

November 22, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST OG FOTO: TOMMY GULLORD

– Jeg har lyst på nye utfordringer, og var sterkt etterspurt av min gamle arbeidsgiver. Derfor ble det slik, forteller Jeppe Hansson. I tre perioder har han jobbet i Norges orienteringsforbund, de siste fem som «nestkommanderende » og assisterende generalsekretær – først for Bjørnar Valstad og siden Lasse Arnesen.

RIKTIG RETNING
Jeppe Hansson mener alle tall i Norsk Orientering peker i riktig retning når han nå forlater roret. – Vi har fått på plass og gjennomført rekrutteringsturneen. Det begynner vi å se resultatene av. Du må gå mange år tilbake i tid for å se samme rekruttering til o–idretten som nå. Både Norsk Orientering og klubbene har virkelig mobilisert og satt rekruttering på dagsorden, påpeker han. Mellom 1700 og 1800 personer fra nesten 200 klubber har deltatt på rekrutteringsturneen. – Det er omtrent så mange aktive klubber som vi har i Norsk Orientering. Utfordringen framover blir å beholde alle de vi har klart å rekruttere de siste årene, påpeker Jeppe Hansson.

PRIVILEGERT
Han føler seg privilegert som har fått være med på Norsk Orienterings opptur de siste årene. – Bare det at administrasjonen med generalsekretæren i spissen har kommet seg ut i klubbene, har hatt en stor verdi. Du møter klubbledere på en helt annen måte på løp og i andre sammenhenger når du har blitt kjent med hverandre på en slik måte. I så måte har Bjørnar vært en liten pioner. Jeg tror også mange andre særforbund ser at dette er veien å gå, sier Jeppe Hansson. – Vil du være tapt for Norsk Orientering nå? – Nei, nei, nei… Jeg vil fortsette i Fossum. Vi har mye spennende på gang der, og jeg vil selvfølgelig være en del av miljøet både på o–løp og i andre sammenhenger. – Hva kommer du til å savne mest? – Kontakten med klubbene. Uten tvil, sier Jeppe Hansson. PS! Norsk Orientering har lyst ut stillingen som fagkonsulent klubbservice, klubbutvikling og økonomi.

Kjære o-venner!

NÅ ER VÅREN her, og kun i høyereliggende strøk ser vi rester av vinteren. O-løperne våkner til liv og inntar skogsområdene med sine ulike aktiviteter. Noen steder i landet har det vært snøbart store deler av vinteren, og det har vært høy aktivitet nesten uavbrutt siden slutten av forrige sesong. De aller ivrigste og mest ambisiøse har oppsøkt varmere strøk for vintertrening på barmark og i ulike terrengtyper. Landslagene har hatt treninger i Spania, Sveits, Sverige og her hjemme i Norge. Vi skal ikke glemme ski-o-folket som nå avslutter en strålende sesong med mange gode opplevelser og gode resultater. Har du tenkt over hvor ressurskrevende det er å arrangere ski-o-trening og konkurranser? Takk til alle som har bidratt med frivillig arbeid og dugnader. Kanskje vi kan engasjere flere på klubbplan neste vinter?

FORHÅPENTLIGVIS ER VI nå alle klare for å ta fatt på en lang og innholdsrik sommersesong, med postplukking i ulike former. Høydepunktene kommer på rekke og rad. Mange av klubbene har rekruttaktiviteter med treninger, lek og konkurranser. Fellestreninger som inkluderer overnatting er populært blant barn og ungdom. Mange klubber kombinerer treningsøkter med sosialt samvær, matlaging og kanskje et første møte med nattorientering. Og så drar de sammen på det lokale kretsløpet neste dag. Kun fantasien setter grenser for hva vi kan få til!

KRETSLEDERNE BESTEMTE DESSUTEN i fjor høst at det i alle løp er krav til arrangøren om en B-klasse for utøvere mellom 15 og 20 år. Vi får håpe at dette slår positivt ut, og at de som har en noe senere oppstart eller langsommere utvikling av sine ferdigheter, vil fortsette litt til. O-sporten bør gjenkjennes for sitt inkluderende miljø, der også de som ikke er i toppen rent sportslig er like velkommen.

KRETSLEDERNE BESTEMTE DESSUTEN i fjor høst at det i alle løp er krav til arrangøren om en B-klasse for utøvere mellom 15 og 20 år. Vi får håpe at dette slår positivt ut, og at de som har en noe senere oppstart eller langsommere utvikling av sine ferdigheter, vil fortsette litt til. O-sporten bør gjenkjennes for sitt inkluderende miljø, der også de som ikke er i toppen rent sportslig er like velkommen.

OPP I ALLE aktiviteter og konkurranser er det viktig å tenke på hvorfor vi driver denne sporten, og hva som er viktig for oss. Del opplevelsene med andre! Rettferdighet er viktig, men raushet er enda viktigere. Gjør ditt til at opplevelsen for de andre i o-miljøet, enten de er etablerte eller nykommere, blir så positiv som mulig. Husk at når du hjelper en bortkommen o-løper i skogen, vil du få dobbelt tilbake. Du får både gleden av å ha hjulpet OG vissheten om at du vil bli hjulpet tilbake ved neste korsvei. Ta deg tid til å vise en nybegynner et par triks på vei til start. Lytt til den unge utøveren når hun forteller hvorfor hun bommet på det lette stikrysset. Fortell gjerne om den gangen verdensmesteren løp i feil retning og ødela for hele stafettlaget i VM. Fortell den nye pappaen om hvordan dere tenker å inkludere hans sønn eller datter, og spør om han vil være med. Finn frem smilet fra vinterskapet, og ta det med deg på o-løp! Vi sees på samlingsplass! Lasse Arensen Generalsekretær Norges Orienteringsforbund

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy