997 Views

Krysset av for nytt mål

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TRIPPEL: Olav Lundanes gjorde reint bord i NM. FOTO: JENS O. KLØVRUD

– Teknisk er jeg veldig godt fornøyd med NM. Jeg gjennomførte med lite feil og tidstap. Det viste seg at det holdt. Sist jeg vant alt var i 2010, men da var det ingen NM-uk. Nå kan jeg krysse av den. At han skulle ta en trippel var ikke overraskende, men det kommer ikke av seg selv.

– Du gjorde en langdistanse av VM-kvalitet?
– Ja, jeg vil påstå at det teknisk var på linje med VM selv om det er vanskelig å sammenlikne. Jeg hadde en veldig god første time – så røynet det litt på siste halvdel.

– Etter mellomdistansen er jeg veldig usikker. Jeg synes jeg gjorde et veldig godt løp, men synes at «gamle Nordberg» var litt for nær meg. Etter verdenscupavslutningen der jeg også synes jeg gjorde en god mellomdistanse, men ble tatt igjen av Kyburz, har jeg tenkt av NM-løpet kanskje heller ikke var så bra. På langen ledet han hele veien med sju «beste strekktider» på de ti første postene. På de siste ni hadde han ingen. På mellomdistansen tok han føringen på tredje post og ledet derfra. Men med bare tre «beste strekktider» kan det tyde på at farten ikke var av toppkvalitet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy