939 Views

Landistanse-kongen

Lars Hol Moholdt tok sin sjuende strake NM-tittel på langdistanse, og sin åttende totalt, da han fosset inn til suveren seier på Heistadmoen utenfor Kongsberg.

Februar 06, 2016
Skrevet av:

administrator

Med åtte langdistansegull totalt er det ingen tvil om hvem som er kongen på den fysisk mest krevende NM-distansen i skiorientering. På Kongsberg var Lars Moholdt nesten tre minutter foran sølvvinner Jørgen Madslien fra NTNUI.
Det førte han også til topps på adelskalenderen på langdistansen.
Dagen før tok han sitt fjerde NM-gull på mellomdistansen foran Øyvind Watterdal og Ove Sætra. Ei komplett NM-helg for 30-åringen fra Rindal og Wing OK, som ikke sjøl har oversikt over hvor mange NM-gull han står bokført med.
– Nei, det får jeg summere opp når karrieren er over. Jeg har fortsatt ambisjoner om å vinne flere, advarer han. For ordens skyld; 8 + 4 = 12 NM-gull totalt.

SOM PLANLAGT
– Du kan vel si det gikk som planlagt. Spesielt mellomdistansen var bra. På langdistansen slet jeg litt med å finne scootersporene. De ble sikkert kjørt da det var hardt, og så kom mildværet og visket de litt ut, forteller den dobbelte norgesmesteren, som skryter av NM-arrangøren Kongsberg.
– Det var et veldig bra arrangement i et supert område. Utfordringene underveis gjorde også at jeg måtte orientere på en litt annerledes måte. Det er en fin erfaring å ta med seg, fordi forholdene fort kan bli liknende ved en annen anledning, sier han.Gode gjennomkjøringer var likevel viktigste for gullvinneren før sesongen avsluttes med EM i Obertilliach i Østerrike i slutten av februar og starten på mars.

BRUKBART
– Jeg har prestert brukbart, men ikke så godt som planlagt i verdenscupen så langt i vinter. Jeg har vært topp fem i samtlige renn bortsett fra ett. Men i sammendraget er jeg hektet av. Der har Erik Rost fra Sverige fått ei for stor luke, forteller Lars Mohold.
Han legger ikke skjul på at en sammenlagtseier i verdenscupen var sesongens store mål. Nå retter han i stedet blikket fram mot EM.
– Jeg ønsker å prestere bedre enn før i år, og håper på gull. Men fokus er først og fremst på å løfte prestasjonene i forhold til det jeg har prestert så langt, sier fjorårets verdensmester på langdistansen i VM.

 

Dobbelt Asker

Tilla Farnes Hennum (bildet) og Synne Strand sørget for
dobbeltseier til Asker i kvinnenes juniorklasse i NM
i skiorientering.

Førstnevnte var nøyaktig halvminuttet foran klubbvenninnen på Heistadmoen. De to Askerjentene var i ei klasse for seg. Ned til bronsevinner Anne Willkommen Eiken fra Kongsberg skilte det over sju minutter. Kamp om gullet ble det også i H17-20. Gjermund Tørnqvist Halden fra Nydalen trakk det lengste strået, to små sekunder foran Øyvind Wiggen fra Byåsen. Også her ble det NM-medalje til Asker. Eivind Øfsthus Gravir på bronseplass var snaut halvminuttet bak gullvinneren fra Nydalen.

 

NM-gull til Ahlsand og Ulvensøen

Ahlsand vant normaldistansen med snaut to minutters margin til Marta Ulvensøen. På langdistansen var sistnevnte utilnærmelig med en seiersmargin på over 10 minutter til sølvvinner Ingjerd Myhre fra arrangørklubben Kongsberg. Bare fem løpere fullførte for øvrig langdistansen i kvinneklassa.
– I dag var det veldig moro å gå ski-o, og jeg klarte meg uten bok, sa fjorårets sprintvinner på junior-VM i ski-o, Anine Ahlsand til orientering.no, etter å ha utvidet medaljebeholdningen med sitt første NM-gull i seniorklassen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy