1007 Views

Landslagssjefen optimist før orienterings-VM: – Vi har løpere som kan vinne gull hver dag

August 12, 2019
Skrevet av:

administrator

Trondheim 20100814. Marianne Andersen tok bronse under mellomdistanse finale i orienterings-VM på Granåsen i Trondheim lørdag. Foto: Ned Alley / Scanpix

Tirsdag starter orienterings-VM i Østfold. Landslagssjef Jørgen Rostrup sier målet er å kjempe helt i toppen på alle distanser.

– Vi gleder oss til å komme i gang, sier Rostrup i en pressemelding fra orienteringsforbundet før mesterskapet.

Nå er alle forberedelser unnagjort før VM på hjemmebane.

– Selvfølgelig er det en fordel for oss at mesterskapet går i Norge. Det er et terreng vi skal beherske bedre enn de andre nasjonene. Samtidig så vi under prøve-VM i fjor at spesielt svenskene også er gode i denne type terreng, sier Rostrup.

Tirsdag er det kvalifisering over mellomdistanse der oppgaven til de norske utøverne er å ta seg videre til fredagens finale. Onsdag avvikles langdistanse før det hele avsluttes med stafetter lørdag.

– Kvalifiseringen på mellomdistansen bør være en formalitet for våre løpere. Og når det blir snakk om finaler og kamp om medaljer, skal vi være med helt i toppen.

Under fjorårets VM i Latvia ble det tre gull, og skal vi tro landslagssjefen, har de norske utøverne gode sjanser til å gjøre det minst like bra i år.

– Vi har løpere som kan vinne gull hver dag, og vi har mål om å kjempe helt i toppen på alle distanser. Så får vi telle opp etter mesterskapet hvor mange gull og medaljer vi ender på.

Tirsdagens kvalifisering på mellomdistanse løpes i Sarpsborg, mens finalen, langdistansen og stafettene går i Spydeberg.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy