867 Views

OPPFINNSOMME KLUBBER I CORONA-TID

Corona-krisa har satt strek over vårsesongen og truer fortsatt høsten. Men kreative klubber finner løsninger og lærer av hverandre. Her er noen av klubbenes aktivitetstilbud for noen april-uker.

August 05, 2020
BARNAS O-FESTIVAL 2018: Foto: Jens O. Kløvrud
Skrevet av:

administrator

BARNAS O-FESTIVAL 2018: Foto: Jens O. Kløvrud

FROL ORIENTERING

Hurra , nå kan vi løpe orientering med kart, men uten poster i terrenget. Ingen trenger å sette ut poster! Et klokt hode i Byåsen, Trondheim har utviklet en app. som heter Usynlig-O.
Han heter Trond Benum. Vi laster ned en app, skriver ut kartet sjøl, hvor en i klubben eller andre har laget ei løype. Når vi nærmer oss posten så lager mobilen vår en lyd.
Lars Skjeset har nå laget ukas løype over Staupshaugen. Se under, last ned appen og følg bruksanvisninga videre. God tur!

GJØ-VARD

Våren er her , og vi i Gjø-Vard Orienteringslag ønsker, tross Korona-epedemien og de hindringer dette legger, å tilby et introduksjonskurs i orientering i år også. Dette vil bli arrangert 21. april som et nettbasert kurs, tilpasset 8 år og eldre. Kurset vil gi en innføring i kartets oppbygging, karttegn og -farger, og vil gi nødvendig forståelse for videre utfordringer med kart og kompass. Påmelding til kurset foregår via appen Spond (mer info under).
Videre utover våren vil vi arrangere «Ukas løype» hver uke framover. Siden vi ikke kan samles fysisk til treninger i vår, vil kart og instruksjoner for dette bli publisert via appen Spond. Der vil det bli lagt ut instruksjoner og tema for treningene som dere kan gjennomføre med familien.

HALDEN SK

Halden SK sin nye hovedtrener, Raul Ferra, har fått en meget spesiell start på sin jobb i grensebyen.
– Vi har planlagt mange tekniske treninger med merker i skogen, slik at løperne på egen hånd kan gjennomføre treningen. For å motivere til trening har vi etablert et poengsystem med premiering til dem som «tar» flest poster/treninger.
Halden SK har gjennomfør «Easter Corona Cup», med tre konkurranser og virtuelle resultater basert på GPX-filer.
Storklubben tar grep for å holde trøkket oppe blant sine beste løpere.
– Vi prøver å holde kontinuerlig dialog med alle løperne, også de som ikke er bosatt i Norge, via e-post og sosiale medier, sier Ferra til orientering.no

VESTFOLD OG TELEMARK O-KRETS

Som følge av den pågående situasjonen rundt koronaviruset, er all organisert idrett i Norge midtlertidlig stengt. Dette medfører også at deler av vårsesongen vil utgå. For å hjelpe til i denne kjedelige situasjonen, har flere klubber i kretsen lagt ut o-økter som er tilgjengelig for alle. Denne siden vil bli oppdatert fortløpende, når nye tilbud kommer.

BUL TROMSØ

Vi arrangerer ski-o-konkurranse ved hjelp av UsynligO- appen. Det er 2 løyper; en kort og enkel på Midt-Tromsøya, og en lang på Nord-Tromsøya.
Vi trekker en premie blant deltakerne, deltakelse i begge løypene gir 2 lodd i trekninga. Gjennomføring av løpene skjer når du selv ønsker det i perioden 9.april (skjærtorsdag) til 19.april.
For å bli registrert i konkurransen må man opprette bruker og logge seg inn på appen før start, og lagre resultatet når man kommer i mål. Kartene kan man laste ned og skrive ut fra www. usynligo.no eller man kan bruke kart på mobilen.
Se tidligere FB-poster for hvordan man bruker UsynligO. Send oss gjerne bilder fra løpene som vi kan bruke på FB og Instagram.

KRISTIANSAND OK

Høsten har sin KOK Cola Cup – så hva er vel mer naturlig enn at våren får sin KOK Solo Cup? Løp første løp i løpet av uke 16!
For å få litt konkurransefokus i disse konkurranseløse tider, har vi laget KOK Solo Cup! Fem uker fremover mot 17. mai vil det være én løype hver uke som teller i konkurransen. For å delta i konkurransen printer du ut kart, løper løypa så bra du kan og laster opp gps-spor i Livelox. Mer info finner du i egen innbydelse.

HORDALAND O-KRETS

Til felles bruk i disse Koronatider finnes her O-tekniske økter som kan benyttes fritt av løpere fra klubber i Bergensområdet.
Kretsen håper at listen over økter fortsatt kan vokse, og da også slik at det blir flere treningsvarianter i ulike vanskegrader å velge mellom, og da slik at vi fortsatt får god spredning på aktivitetene, uten å bidra til smittespredning eller andre uønskede effekter.
Gjennomføringen skal være individuell, og det skal ikke annonseres med eller avtales felles frammøte på gitte tidspunkt på konkrete økter! Unntatt fra dette er at det aksepteres grupper på inntil 5 personer, men med en avstand på minst 2 meter mellom hver av personene.
Den enkelte må laste ned og skrive ut den enkelte økt (øktene er tilpasset utskrift i A4).

BODØ OG OMEGN

På grunn av Coronareglene blir det ikke vanlige løp med det første, men vi følger anbefalinger fra myndighetene og Orienteringsforbundet med tanke på hvordan vi kan gjennomføre.
I første omgang blir det forenklede løp der løypelegger henger ut postskjermer på alle poster, samt start og mål, men ingen EKT-enheter. Da blir det fri start i løpet av tirsdagonsdag før skjermene tas inn igjen.
Løypelegger legger ut nok kart i en pose eller boks et «lurt sted» i nærheten av start og informerer om hvor de kan finnes på Facebook i forkant. For disse løpene blir resultatlistene i livelox, så alle som har oppfordres å løpe med gps. Så lenge vi har denne løsningen er det ikke noe jobb å gjøre for løpsleder.

MJØS-O

Korona-trening: Det vil hver uke framover bli tilbud om enten en o-teknisk trening eller en konkurranselik økt i regi av Mjøs-o.
På de konkurranselike øktene vil det bli mulighet for å laste opp spor i Livelox. Elverum, Hadeland, Hamar/Vang, Lillehammer, Løten og Toten-Troll tilbyr alle løyper med poster eller merkebånd i terrenget.
Følg myndighetenes råd i forhold til smittevern når du reiser til og fra trening, samt tar øktene. Øktene skal løpes individuelt, hold avstand.

SPK FREIDIG

I de siste tre ukene fram til påske kjørte SPK Greidig felles styrketrening via live-streaming over Facebook med anslagsvis mellom 50 og 60 deltagere fra ungdoms- og junior/seniorgruppa med foreldre og søsken.
– For å få til litt sosial omgang har ungdomsløperne møtt hverandre på video via Google Meet rett før og etter styrketreningen. Dermed har vi hatt litt kontakt i denne tiden, men både annerledes og mye mindre enn det vi vanligvis har, sier Pål Kittilsen – som er leder for ungdomsgruppa (13-16) til orientering.no.
Trønderklubben har også hatt «ukas løype» på nett uten poster i skogen, men den har vært lagt inn i UsynligO med muligheten for å få kvittering via mobilen eller o-range.no for kvittering på klokka.
05Når snøen går blir aktiviteten i skogen større.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy