981 Views

Østfold – ikke bare rett på

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD I RUTE: Far Lars Roger konstaterer at Olav er i rute til gull ved passering. Til slutt ble marginen til Magne Dæhli 2.39.

Løypelegger Øyvind Helgerud ga løperne en tung oppgave og viste at Østfold-terrenget slett ikke bare er «rett-på-løsninger». Magne Dæhli kom sterkere og sterkere – slik han gjerne gjør – og knappet inn på avstanden til mester Olav Lundanes. Da Magne stemplet på 11. posten var han 4.39 bak og på 6. plass. I mål var avstanden til Olav «bare» 2.39 og Dæhli hadde klatret til sølv. Likevel er Magne Dæhli bestemt: – Jeg føler ikke at betegnelsen slowstarter stemmer helt, sier han. – Men Olav åpner veldig raskt. For meg er det ikke noe mål å være likt med Olav etter 15 minutters løping, men jeg ser at jeg o-teknisk gjør for mange småfeil før jeg våkner skikkelig, sier han som en forklaring på hvorfor han gang etter gang har knallavslutninger. Gaute Hallan Steiwer hadde lik tid som Magne da de stemplet på 15. post. Derfra og inn var svogeren 1.10 raskere. Men Gaute hadde god grunn til å juble for bronsen. Løpet kan betegnes som et gjennombrudd på den lange distansen. Vi lar Magne og Gaute ta oss gjennom noen av strekkene.

S-1. POST:

Magne:
– Det var litt ruskete, ikke like strakt som GPS-sporet kan tyde på fram mot kanalen.
Gaute: – For meg handlet det om å fi nne en bra rytme. Jeg hadde ikke noen anelse om farten i forhold til de andre.

3. – 4. POST:

Gaute: – Jeg vurderte rett på som tungt og brukte bevisst min styrke ved å bruke stien rundt. Øystein sitt valg helt rundt på veien fra 3. posten, vurderte jeg som for lang. Veien rundt på slutten av strekket så jeg ikke.
Magne: – Jeg mente høyre rundt ville bli for langt og mente en slak venstretrasee ville være bra. Men jeg gjorde en svak inngang mot 4. og mistet fokus fl ere steder tidligere på strekket. Med godt gjennomført trasee, burde jeg vært i nærheten av Olav.

7. – 8. POST

Gaute: – Bestemte meg for venstre rundt, men jeg knotet litt ned mot kanalen og tapte tid der, ellers bra.
Magne: – Et dårlig gjennomført strekk. Så passasjen av kanalen midt på strekket og tenkte det var naturlig. Men jeg mistet kontrollen før passasjen og så ikke valget med passering lenger opp. Et krisestrekk – tapte 2.16.

10. – 11. POST:

Gaute: – Fulgte taktikken. Syntes det så tungt ut rett på og valgte veien rundt for å spare krefter. Fikk en fi n inngang.
Magne: – Mente rett på var bra, men løp som en klovn. Holdt ikke retningen. «Oi, der er vannet.» Løp slalåm også derfra. Møtte Olav rett før 11. posten. Da skjønte jeg at det var krise. Derfra løp jeg fortere og teknisk bedre. På de tre neste strekkene var Magne best og hentet inn 1.07 på Olav.

14. – 15. POST:

Gaute: – I skrenten ut fra 14. ramlet jeg å slo kneet. Det plaget meg de neste minuttene og sekunder gikk tapt.

15. -16. POST:

Magne: – Syntes høyreveivalget var opplagt.
Gaute: – Det vonde kneet gjorde at jeg ikke orket å løpe sti. Det var bedre i terrenget, men jeg knotet ved passeringen av skrentene.

Magne oppsummerer: – Olav gjennomfører et bedre teknisk løp enn meg. Å sammenlikne med VM er vanskelig. I begge løp av jeg en følelse av bra teknisk løping, men ser etterpå at det var mye å hente. I begge løp er jeg skuff et og hvor mye jeg har tapt, men de er kanskje ikke så ulike.
Gaute oppsummerer: – Jeg er veldig fornøyd med at jeg kan løpe en slik langdistanse. Men det er masse forbedringspotensiale – både fysisk og teknisk.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy