1837 Views

Over all forventning for sølvjenta Ane Sofie

I hele vinter har Ane Sofie Krogh gått rundt og rundt på ei smal stripe med kunstsnø på Skullerudsletta. Det var nok til å ta sølv på mellomdistansen i junior-VM i skiorientering i svensk e Umeå

September 04, 2020
VEIER TIL SØLV: Ane Sofie Kroghs vei til sølv på mellomdistansen i junior-VM i Sverige.
Skrevet av:

administrator

VEIER TIL SØLV: Ane Sofie Kroghs vei til sølv på mellomdistansen i junior-VM i Sverige.

Det var veldig gøy med sølv. Jeg kunne jo håpe på en medalje, men målet var egentlig en plassering blant de seks beste. Sølv var over all forventning, innrømmer Oppsal-jenta.

Mellomdistansen ble arrangert som fellesstart og ble en riktig «rysare», som svenskene ville sagt. Inn mot siste post var fem-seks jenter samlet.

SLÅTT MED ETT SEKUND

– Jeg lå vel som nummer fem, men spurtet alt jeg kunne. Jeg tror aldri jeg har vært så sliten noen gang, forteller Ane Sofie etter å ha tatt VM-sølv.

I mål var hun ett fattig sekund bak gullvinner Zoya Chernykh, etter å ha tatt innpå den russiske jenta nesten meter for meter i det tunge oppløpet.

– Jeg liker å tro at jeg kunne tatt henne om innspurten hadde vært litt lenger, sier sølvjenta.

Ane Sofie legger ikke skjul på at det var motiverende å få med seg en medalje fra VM. Og fortsatt har hun ett år igjen som junior.

VM-SØLV: Ane Sofie Krogh (t.v) ,ed sølvmedaljen fra junior-VM.
VM-SØLV: Ane Sofie Krogh (t.v) ,ed sølvmedaljen fra junior-VM.

VIKTIGST Å HA DET GØY

– Jeg begynte med ski-o mest for gøy, men nå har det blitt mer «alvor». Det viktigste for meg er likevel fortsatt å ha det gøy, forsikrer hun.

Og det har Oppsal-jenta sammen med de andre på juniorlandslaget.

– Vi hadde mange samlinger i høst og fram til jul. Samholdet på laget er mye av grunnen til at jeg driver med dette her, påpeker hun.

Til daglig går hun på Wang Toppidrett i Oslo og konkurrerer for Rustad i langrenn. Skiforholdene i Oslo denne vinteren har imidlertid ikke vært de beste.

To-tre dager i uka har jeg trent på Skullerudsletta i ei løype på en til to kilometer. Det har blitt noen runder, forsikrer Ane Sofie Krogh.

FIRE GANGER BRONSE

Norske juniorer rasket også med seg tre bronsemedaljer fra junior-VM. Både Aslak Heimdal og Jenny Baklid fra Konnerud gikk inn til bronse på sprinten som ble vunnet av henholdsvis Niklas Ekström fra Finland og Elin Schagerström fra Sverige.

VM-bronse ble det også til Isak Jonsson fra Nydalen på guttenes langdistanse, der russiske German Sazykin tok gullet et halvminutt foran nordmannen. Kristin Melby Jacobsen fra Lardal ble beste norske i jenteklassa med femteplass på «langen».

Trioen Eskil Frøisland, Isak Jonsson og Aslak Heimdal avsluttet mesterskapet med å gå inn til bronse på stafetten, der Russland vant foran Finland. Det norske jentelaget bestående av Ane Sofie Krogh, Kristin Melby Jacobsen og Jenny Baklid ble for øvrig nummer fem i stafetten for jenter.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy