1102 Views

På sidelinja, men Anine skal tilbake

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TIOMILA: En av Anines gode helger. FOTO: JENS O. KLØVRUD TEKST: JENS O. KLØVRUD

– Det går vel ikke så veldig bra. Det står litt stille, sier 18-åringen fra Hamar til Veivalg. Hjemmefra har hun akkurat fulgt juniorgjengen under JEC i Østerrike.

TRENTE MED KYSSESYKE
– Jeg skulle jo gjerne vært der. Jeg er veldig misunnelig på hva de andre gjør, innrømmer hun. Problemene startet i vår. Hun slet med hovne mandler og plagsomme bihuler. Det ble på og av med trening. Tida gikk og målene for sesongen løp fra henne. Nå vet hun hvorfor.

– Jeg har trent med kyssesyke i hele år, sier hun og forklarer: – Nå vet vi nok at jeg hadde kyssesyke før sesongen startet, men uten at vi visste det da. Symptomene var ikke kyssesyk-liknende. En test i mai viste at jeg hadde hatt kyssesyke, men at virusinfeksjonen ikke var aktiv. Dermed konkluderte vi med at det ikke var noe problem.

EN KORT OPPTUR
Hun fortsatte hun å trene «som vanlig». Det fungerte ei stund, men gikk opp og ned. Hun var plaget av mye vondt i halsen og hovne kjertler. Under O-ringen viste hun hva som bor i henne. Hun vant åpningsetappen i D17-18E. Så gikk det bare nedover. – At jeg presset meg gjennom O-ringen var nok ikke det smarteste jeg har gjort. Etter det har jeg ikke trent i det hele tatt. Høsten benytter hun til å operere plagsomme mandler. Også de trange bihulene håper hun skal kunne fikses. Håpet er å være i gang igjen mot jul.

FRUSTRERENDE
– Hvor vanskelig har det vært underveis? – Jeg har jo blitt litt vant til det, men det har selvsagt vært veldig frustrerende. Det var frustrerende at vårsesongen glapp. Så ble jeg veldig stresset på at jeg skulle rekke høstsesongen. Hadde jeg visst det jeg vet nå, er det mye jeg skulle gjort annerledes. – Hva tenker du nå? – At det må ta den tida det tar. Jeg setter meg ikke noe mål for når jeg skal være tilbake og er innstilt på å bruke vinteren og neste sesong til å bygge meg opp. Jeg vil lytte til kroppen og tenke langsiktig. – Motivasjonen? Den er der, sier hun.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy