1385 Views

Ragnes dag

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD POPULÆRT: Ragne Wiklund har vist at det er mulig å slå seg opp allerede som førsteårsjunior. Etter innkomst ble hun tatt i mot av lagvenninner fra Nydalen. Gullet var sikret.

D17-18: Gullvinner Ragne Wiklund med Victoria Hæstad Bjørnstad, Fossum IF og Synne Strand, Asker SK..

– Det var veldig gøy og uventet. Det gjør det ekstra moro, sier førsteårsjunioren som vant Hovedløpet seinest sist sommer. Etter et par solide misser på den lange distansen to dager tidligere, var det en revansjesugen og skjerpet Nydalen-løper som sto på startstreken til mellomdistansen. Oppgaven var klar – unngå feilene som veltet langen. – Jeg var bevisst forsiktig og litt defensiv til 1. post fordi jeg har ødelagt fl ere løp med dårlige førstestrekk. – Planen var å løpe fortere underveis. Jeg gjorde en liten sving mot tredje og tenkte vel ”der røk løpet”, men bortsett fra at jeg underveis angret på ”rett-påvalget” mot nest siste, var det et godt løp. Først på de siste meterne mot mål forsto hun at det handlet om gull. – Jeg visste at jeg hadde gjort et godt løp, men at det skulle bli gull… Det er det mest morsomme jeg har vært med på som o-løper. Selv mener hun at året på Wang Toppidrett med mye distansetrening og o-tekniske økter har gjort henne bedre. Selv om hun betrakter seg selv som bedre o-teknisk enn løpsmessig, går det raskt unna. Det kan hun trolig takke skøytetreningen for. For når andre nå velger langrennstreninger, går Ragne Wiklund på skøyter. Sesongens mål står klart: Gjøre det best mulig under junior-VM i Salt Lake City, USA. – Jeg trener mye orientering med skolen og liker godt å løpe, men på ettermiddagene og i fritida blir det mest skøyter. Det funker greit selv om det hender jeg blir sliten av skøytreningen. – Det er jo en litt uvanlig kombinasjon, men du må være strekt for å løpe i terrenget. Med kombinasjonen tror jeg at jeg blir bedre i begge deler, sier Ragne. Hva det blir til etter hvert, har hun ikke bestemt. Nå blir det først rundt og rundt på isen – så kommer en ny sesong. – Jeg ser fram til å løpe nye løp, men har ikke satt meg klare mål, sier Ragne som var 58 sekunder raskere enn Victoria Hæstad Bjørnstad og 2.46 foran Synne Strand på bronseplassen.

UTVIKLINGEN: Victoria H. Bjørnstad åpnet raskest og hadde bestetid på strekkene 3-6. Men på 6. post var Ragne Wiklund bare 13 sekunder bak. Der snudde det. Victoria tapte 31 sekunder på sitt valg rundt til høyre og overlot ledelsen til Ragne på 7. post. Da Ragne igjen var raskest på det litt knotete 8. Strekket, var marginen plutselig 47 sekunder. Riktignok tok Victoria inn 25 sekunder ved å velge veien rundt til nest siste, men i mål var førsteårsjunior Ragne Wiklund 57 sekunder foran.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy