1237 Views

Seniorklar

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

FAMILIEDISKUSJON: Etter langdistansen var det litt av hvert å diskutere med pappe og trener Per og storesøster Kamilla som sto over NM-uka med skadeproblemer. FOTO: JENS O KLØVRUD TEKST: TOMMY GULLORD

Nesten på hjemmebane løp Fredrikstad-jenta inn til NM-gull i D19-20 på mellomdistansen i Halden, etter å ha måttet ta til takke med sølv på den lengste distansen to dager før. – På langdistansen hadde jeg en stor bom på første post, sikkert to minutter. Da er det litt surt å tape med noen få sekunder. Når du er så nær, kunne det like gjerne slått andre veien, vurderer Marie Olaussen. Gullmedaljen på «mellom» oppveier likevel litt av skuff elsen. – Der løp jeg bra. Jeg hadde vel ett dårlig strekk og er par småfeil. Jeg er veldig glad og fornøyd med det gullet, fastslår hun.

GLEDER SEG
Neste år blir det andre boller når Fredrikstadjenta skal måle seg mot de beste seniorene. – Jeg gleder meg. Det blir tøff ere, men artig å se hvor lista ligger i seniorklassen, sier hun. – Hva ser du for deg neste sesong? – Jeg håper å prestere så bra i uttaksløp at jeg får prøve meg i internasjonale løp. Det forutsetter at jeg får trent bra og blir sterkere i løpet av kommende vinter. Da tror jeg det skal være muligheter til for eksempel verdenscup, sier en off ensiv Marie Olaussen.

MELLOMDISTANSEN: Gullvinner Marie Oalussen sammen med Ingrid Lundanes, Emblem IF (sølv) og Åshild Kolstad, Freidig IL (bronse)

BEDRE FYSISK
Hjemme i Fredrikstad føler Marie hun får god matching på trening, både fra storesøster Kamilla og veteraner som Heidi Østlid Bagstevold. – Jeg bor hjemme, studerer revisjon og regnskap på Høgskolen i Østfold og føler jeg har et veldig bra opplegg i Fredrikstad, sier hun. – Hva har du fokus på å forbedre før debuten i seniorklassa? – Generelt kan jeg bli bedre fysisk. Orienteringa føler jeg har vært god og stabil gjennom hele sesongen, selv om det selvfølgelig er noe å hente der også. Om snaue to år arrangeres senior-VM i Halden. Marie Olaussen innrømmet at det surrer i bakhodet. – Det hadde vært veldig gøy å få delta der, men det er ikke noe jeg forventer. Hvis jeg trener bra og tar noen steg, tror jeg ikke det er umulig. Det er ei gulrot som det er lov å tenke på. – Men i 2019 vil jeg fortsatt bare være 22 år, så derfor vil det være en bonus om jeg klarer å kvalifi sere meg for VM-laget, avslutter Marie Olaussen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy