1049 Views

Stor interesse for VMs publikumsløp

Det er stor interesse for publikumsløpene under orienterings-VM fra 12.-17. august. Arrangøren har lagt ned en stor innsats for å skape tidenes VM i Østfold og Norge disse augustdagene til høsten.

Juli 16, 2019
Skrevet av:

administrator

Arrangøren opplever stor interesse for årets VM. Løpere fra 27 nasjoner gjorde i alt 3690 påmeldinger til publikumsløpene under WOC 2019 innenfor den rabatterte tidsfristen 15. april. – Dette er over min forventning. Med så stor overvekt av utlendinger som meldte seg på for «early bird», bør det være et bra potensiale for å få mange flere nordmenn til både selv å løpe og å følge VM-konkurransene, sier VM-sjef Per Bergerud. Det siste året har det vært jobbet på spreng med å hjelpe alle klubber.

– Målsettingen er at alle skal få tilfredsstilt sine behov. Det er mange klubber som har bestilt egne hytter, egne plasser på campingplasser i Østfoldområdet, samt booket hotellrom og funnet annen privat overnatting. Vi vet at mange klubber ser etter andre alternativer. Dette prøver vi så langt vi kan å bidra med informasjon om, sier ansvarlig for publikumsløpene, Finn Henry Lillestrand.

 

PÅMELDINGSFRIST 29. JULI

Ordinær påmeldingsfrist er 29. juli. Etteranmelding i ordinære klasser blir senest 8. august. Det vil være publikumsløp hver dag i perioden 12. til 17. august – totalt seks separate løp. Parkeringsavgift og eller skyttelbusser er inkludert i påmeldingsavgiften til de publikumsløpene du er påmeldt i. I direkteløyper og i nybegynnerklasser kan man også gjøre sin påmelding på arena.

– Ta turen til VM, og få sommeropplevelser du sent vil glemme i Østfold. Se verdensstjernene duellere om VM-medaljene samtidig som du får testet VM-terrenget selv. Starttidspunktene for publikumsløpene er særdeles godt tilpasset muligheten til å følge verdenselitens kamp i skogen etterpå, sier VM-ambassadørene Mari Fasting og Petter Thoresen.

 

PÅ STORSKJERM

– Dette blir spennende og gøy. Alle VM-finalene vises på storskjerm, et rikelig serveringstilbud eller kose dere i et handels- og aktivitetsområde. For barn vil det være barneløype, labyrint, stemplingsrunde og barneparkering. Vi håper å se deg, lokker de to tidligere verdensmesterne.

WOC2019-campingen er plassert ved Sarpsborg stadion, der det til daglig spilles eliteseriefotball. Her er det plasser for bobiler og campingvogner. I tillegg tilbyr arrangøren «skolehotell». Det vil bli satt opp busstransport til arena. Samtidig har Visit Østfold lansert en egen side med mer informasjon for klubber og o-interesserte. Her finner dere informasjon om privat – overnatting , campingplasser, hoteller, samt andre muligheter i Østfold.

 

SLIK FOREGÅR VM

VM-uka innledes med sprintløp for publikum og åpningsseremoni i Kulåsparken i Sarpsborg mandag 12. august. Tirsdag 13. august løper verdenseliten og publikum ved Knatterudfjellet, rett nord for Sarpsborg. Resten av løpene arrangeres med utgangspunkt fra Mørk golfbane i Spydeberg, kun avbrutt av et publikumsløp i Fredrikstad på VM-troppenes fridag på formiddagen torsdag
15. august.

 

Hovedløp i kremterreng

Nord-Østerdal er kjent for flott terreng. Det får ungdom i alderen 14-16 år smake på når Tynset inviterer til Hovedløp og O-landsleir tidlig i august.

Langdistansen i årets Hovedløp arrangeres på Ripan, sju kilometer sør for Tynset sentrum. Terrenget er formet under siste istid. Det er variasjon mellom flate detaljfattige områder, til dødisterreng med detaljert kurvebilde. Skogbunnen er dominert av kvitkrull (reinlav), og vegetasjonen er blandingsskog av bjørk og furu. Sprinten vil foregå i sentrum på Tynset med arena er ved Holmenhallen. Løypene vil gå rundt bedrifter, bebyggelse, haller og skoler. Underlaget vil være asfalt og gress. Alle løypene vil passere arena underveis i løpet, liksom de også vil gjøre på langdistansen.

Mandag innledes O-landsleiren med aktivitetsdag på fjellet. Underveis vil deltakerne møte på aktiviteter som krever både samarbeid, kreativitet, hukommelse og kunnskap. Alle må stille med gode tursko/klær og ha niste og drikke med denne dagen. Det betyr at det er kjekt med en liten tursekk. Der bør det også være med vindjakke, lue, votter og tørre sokker.
Tirsdag blir treningsdag – et todelt opplegg hvor den ene delen gir muligheter for o-teknisk momenttrening i skog og den andre delen er overraskelsesorientering. Begge treningsområdene er i gangavstand fra overnattingen. O-landsleiren avsluttes som vanlig med kretsstafetten fra Nytrømoen idrettsanlegg i gangavstand fra overnattingsområdet. Her avsluttes også årets Hovedløp og O-landsleir med avsluttes med premieutdeling på arenaen

 

Night Hawk fyrer opp til VM

Night Hawk er den magiske stafetten som gjør nattorientering til et sosialt og morsomt eventyr. Og nå er det klasser for absolutt alle. I Night Hawk kan både eliten og «amatørene» delta. Årets Night Hawk går av stabelen bare to dager før VM i Østfold starter – en perfekt anledning for klubben å ta med seg Night Hawk på veien til VM. Night Hawk 2019 har noen spennende nyheter. De innfører nå halvering av avstandene mellom lagene etter nattetappene. Det gir en tettere stafett på søndagens jaktstarter.

De viderefører også suksessen for de yngste med Night Hawk Kids Eventyr-løp både lørdagen og på søndagen. Her vil de yngste barna få spennende opplevelser underveis i løpet som går med fellesstart. Det blir også Night Flash for ungdommene på arenaen rundt midnatt etter nattetappen – med servering og litt partyfaktor.

Nytt av året er også at de innfører individuelle veteranklasser både på lørdagen og søndagen, fra H/D40 og oppover samt åpne klasser. Dette blir primært et tilbud på dagtid. Og arrangørene har også en ny stafettklasse for Grand Masters (H50+) med 1 nattetappe og 2 dagetapper.

 

Knockout og O-idol i Verdal

Det blir full rulle når Verdal OK inviterer til NM-helg og O-idol med flere nyvinninger på programmet i september.

Det blir ei travel NM-helg både for arrangører og deltakere med følgende program de tre dagene i Trøndelag:

• Fredag 20. september: Norgescup sprint for junior og senior, samt D/ H16 som gjesteklasse
• Lørdag 21. september: NM knockout sprint for junior og senior. Også O-idol arrangeres som knockout sprint.
• Søndag 22. september: Junior-NM stafett og norgescupavslutning for senior med forkortet langdistanse med fellesstart.

Sprintløpene fredag og lørdag vil gå i sentrum av Verdal. Området er flatt, og arrangøren kan love fartsfylte sprinter begge dagene. Lørdag 21. september skrives det o-historie når norgeshistoriens første NM i knockout sprint arrangeres i Verdals gater. Søndagens junior-NM i stafett og fellesstart for seniorer går i et litt atypisk trønderterreng med mange detaljer og krevende o-teknisk. Dette er et terreng hvor arrangøren er trygge på at det o-tekniske er vel så viktig som løpskapasitet.

 

 

Veteranmesterskap på Krokskogen

Veteranene får bryne seg på realt skogsterreng når Ringerike o-lag inviterer til årets veteranmesterskap i september.
Både langdistansen og mellomdistansen går nemlig i området Krokskogen/ Kleivstua. Det er et høyereliggende skogsterreng med åpne myrer, glissen furuskog og skråli med granskogområder. Deler av terrenget er også sti-rikt.

Men før veteranene stifter bekjentskap med norsk granskog, skal det løpes sprint på Hvalsmoen. Sprintterrenget består av dels bebyggelse i tidligere militærleir, litt skog, elveslyng og åpne områder.

 

KROKSKOGEN: Skogdistansene i årets
veteranmesterskap på Ringerike arrangeres i
realt skogsterreng på Krokskogen

NM-uke «fra fjord til fjell»

Blodslitet arrangeres tradisjonen tro også i år som fellesstart med i området Trondalen/Gresvik utenfor Fredrikstad. Fredrikstad Skiklubbs ultralangdistanse er for mange en naturlig avslutning på sesongen. I år arrangeres Blodslitet 19. oktober på kartet Sprinkelen som sist ble brukt da NM ultralangdistanse var lagt inn i Blodslitet i 2011 – da med Anders Nordberg som vinner. Terrenget varierer fra åpent i nord til mer detaljrikt i søndre del. Det er en del berg i dagen, og generelt god løpbarhet, ifølge arrangørene i Østfold.

FELLESSTART: Det blir selvfølgelig
fellesstart også på Blodslitet i år. Her er det
Emil Wingstedt som leder an sin klasse i
fjorårets utgave av manndomsprøven i
Fredrikstad.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy