1372 Views

Takk, Østfold! Takk!

Vi håper at alle klubbledere og frivillige bruker VM og erfaringene fra mesterskapet til å jobbe videre med rekruttering og forbedringer i egen klubb, skriver generalsekretær Lasse Arnesen.

Oktober 28, 2019
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

Så var det over. Tre og et halvt års forberedelser kulminerte i fem dagers VM-fest uten sidestykke.

Fra det hele startet med en storveis åpningsseremoni til horn og musikk på Sarpsborg Torg mandag kveld, til siste fanfare var spilt etter medaljeutdeling på Mørk Golfbane lørdag kveld, opplevde vi en eneste lang orienteringsfest – med glede og høy stemning fra ende til annen.

En særdeles godt utformet arena rommet fornøyde eliteutøvere i verdensklasse og uerfarne utøvere fra mindre etablerte o-nasjoner, jublende publikum som veivet med norske og utenlandske flagg, tusenvis av mosjonister som deltakere i publikumsløp, neste generasjons eliteløpere som løp Norges Cup for junior, sponsorer og leverandører, begeistrede idrettsledere fra inn og utland, over 700 hardtarbeidende og smilende frivillige i en velsmurt VM-organisasjon – og ikke minst fantastiske TV-sendinger i beste sendetid.

At Norge i tillegg tok to gullmedaljer ved gullgarantisten Olav Lundanes og var med i medaljekampen i de dramatiske stafettene for begge kjønn, at superveteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg kjempet som en helt og misset bronsemedaljen med fattige to sekunder, at Magne Dæhli endelig fikk sin velfortjente VM-medalje og at junior Kasper Fosser satte nesten hele verdenseliten på plass med sin sølvmedalje på langdistansen i første forsøk gjorde dette VM til en stor opplevelse.

Men så da, hva gjør vi nå? Ett av målene med å søke om å arrangere VM var jo at o-idretten skulle spres blant de som ennå ikke vet at dette er verdens fineste idrett.

Vi har gjennomført opplæring av 90 unge frivillige, som forhåpentligvis vil bidra til fremtidige små og store arrangementer.

Det er laget skolegårdskart i hele Østfold, etter en modell som gjerne kan spres til resten av landet, og Østfold har fått mange nye o-kart av ypperste kvalitet.

Det er skapt relasjoner med deler av næringslivet som muligens kan bli til noe mer, og hele Norge har blitt kjent med GPS-tracking, gaflingsmetoder, veivalgsvarianter og ikke minst med våre beste utøvere. Dessuten har NRK og over 300 000 TV-seere oppdaget at orientering er fantastisk TV-underholdning.

Vi håper at alle klubbledere og frivillige rundt om i organisasjonen nå bruker dette VM og erfaringene fra mesterskapet til å jobbe videre med rekruttering og forbedringer i egen klubb. Så skal vi i NOF sentralt med uforminsket styrke fortsette arbeidet med å serve klubbene, legge til rette for medlemsvekst, jakte nasjonale sponsorer og jobbe for å sikre fremtidige TV-sendinger på riksdekkende kanaler. Blant annet.

Takk Østfold! Takk!

Lasse A. Generalsekretær

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy