1215 Views

Ny Trønder i godt gang

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

PALLEN: Paul Sirum sammen med mester Olav og veteranen Anders Nordberg som tok sølvet.

– Dette hadde jeg ikke helt forventet. Det er artig at det holdt til såpass, sier trønderen som følger i fotsporene til en håndfull Frol-løpere som i mange år har hevdet seg i norgescupen. Paul Sirum presenterte seg for alvor med ei strålende etappe i Jukola og fulgte opp med to seirer og en andreplass under O-Festivalen på Oppdal.

GJENNOMBRUDD
– Det var nok mitt gjennombrudd som o-løper. Jukola og O-Festivalen var vårens to store mål. Det ga sjøltillit og trygghet å lykkes der, innrømmer 23-åringen. I Halden løp NTNU-studenten inn til bronse, halvannet minutt bak gullvinner Olav Lundanes. – Det var i overkant, ikke minst fordi jeg tapte 50 sekunder til Olav på ett langstrekk og hadde to andre som jeg ikke var fornøyd med gjennomføringen på, forteller Sirum som måtte tåle at veteran Anders Nordberg igjen viste at han kan løpe seg til NM-medalje.

SENKE SKULDRENE
Frol-løperen mener sommerens bravader gir trygghet i det videre treningsarbeidet. – Nå kan jeg senke skuldrene i trygg forvisning om at det jeg gjør treningsmessig holder mål. Jeg trenger ikke overprestere for å hevde meg i toppen. – Og hva er målet framover nå? – Det hadde selvfølgelig vært artig å få løpe VM neste år, men EM er kanskje mer realistisk. Men VM i Østfold i 2019 og Tsjekkia i 2021 er mine langsiktige mål, avslutter NM-bronsevinner Paul Sirum.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy