659 Views

Trøndergull i trøndermyrer

Trønderne viste at de kan trønderterrenget da Ultra-NM ble avgjort på Fosen. Men Audun Heimdal truet Ultra-kongen Olav Lundanes.

Juni 14, 2019
Skrevet av:

administrator

– Terrenget var egentlig ganske likt slik det var på Høydalsmo under NM-ultralang i fjor, med mange åpne myrer. Men i år var det kanskje enda mer åpent, sier Eide om løpet som holdt ti gull foran en annen trønder på opptur – Ingrid Lundanes.

– Det var krevende teknisk, men samtidig herlig å kunne løpe fort på de åpne myrene, smilte gullvinneren som har tatt klare steg mot toppen etter god vintertrening.

– Jeg har utviklet meg teknisk, samtidig som farten i løypa er bedre.

TRUET AV HEIMDAL

At det var Olav Lundanes som sto igjen med gullet i Fosenhallen, var ingen bombe. Men den råsterke karen fra Eikenos utenfor Ålesund ble sterkt truet av Konneruds Audun Heimdal i NTNUI-drakt.

Heimdal var bare drøye minuttet for seint ute til å matche Lundanes etter 130 minutters orientering.

– Det var godt å få løpt i noen skikkelige trøndermyrer, selv om det var ganske tungt, sa Lundanes like etter målgang.

Halden-løperen – som ikke kunne la muligheten til å løpe NM-ultralang i Trøndelag gå fra seg – begynner å glede seg til den internasjonale sesongen for alvor drar i gang med verdenscup i juni:

– Formen under NM-ultralang var bedre enn den har vært tidligere i vår, og nå gjelder det å få gjort noe skikkelig treningsarbeid fram til verdenscupen i Finland.

GULL I FØRTSE FORSØK

I D17-18 var Oda Scheele 12 små sekunder foran Jenny Baklid etter drøye 80 minutter orientering i Trønderterreng.

– Det var kjempefi nt terreng, og jeg er utrolig fornøyd med løpet, var hennes spontankommentar etter løpet.

Fjorårets vinner av O-idol fi kk dermed en best mulig start på «NM-karrieren» i juniorklassen, med seier på direkten. Løperen fra Nydalens SK har en ganske enkel suksessoppskrift:

– Jeg prøver å beholde roen, med fokus på å lese kartet og ikke stresse.

Med denne taktikken ser hun nå frem til neste store utfordring i o-løypa:

– Jeg gleder meg til junior-VM testløpene. Det blir spennende å se hvordan jeg løper mot de eldre juniorene. Jeg håper å løpe stabile konkurranser der også.

STABIL KITTILSEN

En kar som var stabiliteten selv på Fosen var Vegard Kittilsen i yngste juniorklasse for herrer – som etter seier under mellomdistansen, tok en ny seier da det handlet om NM-ultralang dagen etter.

– Jeg har gjort et bra løp, uten noen feil før kartbyttet. Men etter kartbyttet, har jeg et dårlig veivalg og litt surr inn i noen poster, fortalte Freidig- løperen – som var godt fornøyd.

Han henviste Halvor Tørnqvist Halden til 2. plass to dager på rad, og da må det være lov å håpe på mer moro i fortsettelsen:

– Jeg har ikke mål om å komme til junior-VM i år, men jeg håper å løpe så bra under junior-VM uttaksløpene at jeg kommer med til ungdoms- EM, sa Kittelsen.

LOME PÅ OPPTUR

Vel gjennomført var det også av Anine Lome, som etter noen år med gjenstridige problemer virkelig var tilbake denne maihelgen i Trøndelag. To seire av to mulige, var en viktig bekreftelse før det som kommer videre:

– Jeg har følt meg i bra slag fysisk, slik at farten har vært bra på langstrekkene. Samtidig har jeg klart å velge de sikre inngangene, oppsummerte hun.

En av inngangene mot slutten av løypa, hvor Lome la igjen et par minutter med bom kunne kostet henne NM-gullet, men hun var til slutt drøye minuttet foran Synne Strand etter halvannen times løping i Trønder-myrer.

-Skulle kanskje ønska meg nokre litt meir utslagsgivende veivalg (f.eks fl ytta 2.post ein del austover). Men veivalga var jo uansett avgjørende da det var der det skilte mellom meg og Audun. Skal uansett ikkje klage når

– Arenaen var jo usentralt plasser, men synes det var løst på ein god måte med å sende oss korteste vegen over jorda, i staden for å utsette slitne leggar for sprintgamping inne i byen. Det var nok fi nt for meg at det ikkje var alt for lang løype i år, men eg synes at det blei litt kort med 132 min. Men totaltsett eit veldig fi nt løp.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy