1233 Views

Ubemerket inn til gull

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

GULLØP: Ragnhild Eide løp mot siste posten «under radaren» for NM-speakerne. Men det holdt til gull i sekundstriden. FOTO: JENS O KLØVRUD TEKST: TOMMY GULLORD

– De sa ingenting da jeg kryssa målstreken. Jeg tenkte; jøss – har jeg løpt så dårlig. Så det var med blandede følelser jeg ventet, og jeg tror det tok fem minutter før de sa jeg hadde tatt gull. Det forteller Ingeborg Eide etter seier på langdistansen i D19-20, elleve sekunder foran sølvvinner Marie Olaussen fra Fredrikstad.

KUTTET UT SKI
Etter ni NM-gull i juniorklassene, seks individuelt og tre i stafett, gleder Byåsen-jenta seg til å måle krefter med seniorene neste sesong. For nå blir det fullt fokus på orientering for trønderjenta som inntil i fj or satset like mye på langrenn. – Jeg trappet ned skisatsinga da jeg ble senior. Nå har jeg lyst til å satse på orientering og håper på en mulighet til å prøve meg i verdenscupen neste år. Det blir hardt, men jeg er innstilt på å legge ned en god jobb i håp om å nå det målet, forteller Ingeborg Eide. – I seniorklassa får du hele tiden vist hvor du ligger i forhold til de aller beste. Det motiverer meg, tilføyer hun. Den vordende seniorløperen bor hjemme på Flatåsen i Trondheim, studerer til byggingeniør og er ikke i tvil om hva hun må bruke vinteren til å jobbe med.

LANGEN: Gullvinner Ragnhild Eide med Marie Oalussen (sølv) og Ingrid Lundanes, Emblem IF (bronse.)

OPP MED FARTA
– Det er det løpsmessige. Jeg må få opp farta, ikke minst på hardt underlag. Det er der jeg har tapt mest mot de aller beste juniorene, erkjenner hun. I tillegg ønsker Byåsen-løperen å skaff e seg mer erfaring fra andre terrengtyper enn det Trøndelag har å by på. – Byåsen er først og fremst en breddeklubb. Vi har to fellestreninger i uka, men ingen samlinger for eksempel gjennom vinteren, påpeker hun.

FRIR TIL NTNUI
Derfor frir hun til naboklubben NTNUI i håp om å få god matching og kanskje innpass på deres vintersamling. – Tidligere har vintrene for det meste gått med til å reise på skirenn. Kanskje jeg får være med NTNUI på ei samling til vinteren? I tillegg er Camp Norway en aktuell arena, sier Ingeborg Eide, som foruten gullet på langdistansen løp inn til åttendeplass på mellomdistansen i Halden – gode fem minutter bak gullvinner Marie Olaussen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy