1065 Views

Ukas løype – vårens «hit»

Etter å ha ristet av seg det første coronasjokket, har mange klubber og kretser kastet seg rundt og tilbudt Ukas løype til løpskåte o-løpere. Blant dem Haugesund.

August 07, 2020
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

– Det føltes som ei lang pause da alt ble stengt ned i midten av mars. Vi sluttet umiddelbart med all form for aktivitet, forteller Grethe Paulsen Vie, leder i Haugesund IL Orientering.
Sakte, men sikkert kom vestlendingene i gang igjen, først med egentrening uten opplegg og fra rett før påske med ukentlige løyper som de la ut på klubbens hjemmeside.

STOR BETYDNING

– Vi tilbyr fire forskjellige løyper/vanskelighetsgrader. Dette er nok et konsept vi kommer til å holde på med utover våren, forteller Paulsen Vie til Veivalg i slutten av april.
Da var de så vidt kommet i gang med fellestreninger igjen også.
– Vi er litt slik i en forsiktig startfase der vi samler barn og ungdom som kan benytte seg av løypene. De får utdelt kart på et fast møtepunkt, og bare det å se hverandre og si «hei» tror jeg har stor betydning, selv om vi ikke har noe sosialt før og etter trening, påpeker hun.
Ifølge Haugesund-lederen har de vært nøye med å kommunisere smittevernregler til klubbens medlemmer. At aktiviteten foregår utendørs, mener Grethe Paulsen Vie også er en stor fordel.

EN VISS NORMALITET

– Det har vist seg at dette har latt seg gjennomføre på en fi n måte innenfor de regler som gjelder for smittevern. Etter å ha vært nedstengt i noen uker, oppleves det som en viss grad av normalitet å kunne samles slik igjen, sier Haugesund-lederen.
Liksom mange andre steder har Ukas løype blitt arrangert som UsynligO, altså uten fysiske poster i skogen.
– De første gangene har det mest vært barn og unge som har benyttet seg av Ukas løype. Vi håper de litt eldre kommer etter hvert, avslutter Grethe Paulsen Vie.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy