973 Views

Ustoppelige Elias

Desember 05, 2017
Skrevet av:

administrator

PÅ NM I HALDEN JENS O. KLØVRUD (TEKST OG FOTO)

Etter et godt langdistanseløp, en mellomdistanse han ikke var like godt fornøyd med og en stafett der bare Magne Dæhli var raskere på annen etappe, reiste han hjem fra NM i Halden med to gull og et stafettsølv.

TRYGGERE ENN TIDLIGERE
En god fangst på Nydalen-løperen som løp til tiendeplass på junior-VMs langdistanse og var sterkt delaktig i gullet på stafetten. – Jeg føler at jeg løper mye bedre og tryggere nå enn på junior-VM, sier han selv. – Hvorfor? – Jeg har holdt meg frisk og fått trent bra lenge. Utviklingen har vel kommet som følge av det. Han beskriver det selv som ”veldig morsomt”.

TRENINGSGLAD: Når o-sesongen nå er over, blir det langrenn for Elias Jonsson. – Det gir mange gode økter og god basistrening som jeg også drar med meg i o-skogen, sier den doble NM-vinneren.

«Det er alltid noen som pusher en på trening.»

– Under NM-stafetten fi kk jeg knive litt med Magne Dæhli. Under 25-manna fi kk jeg løpe litt med Olav Lundanes. Det er veldig stas å kjenne at en kan være med de aller beste. Han er forberedt på at framgangen videre vanskelig kan bli like god. – Det er ganske naturlig, men det er bare å trene på.

MILJØET BETYR MYE
Akkurat det er ikke så vanskelig når en er en del av Nydalen med Anders Nordberg som en respektert trener og en løper å bryne seg på. – Miljøet betyr utrolig mye, sier Elias. – Det er alltid noen som pusher en på trening og vi har gode tekniske oppgaver når Anders legger øktene. Elias Jonsson er ikke i tvil om at langdistanseløpet under NM var på høyere nivå enn mellomdistansen. – På mellom var fl yten god til passering. Derfra hadde jeg ingen god følelse. Det ble litt stress og jeg er ikke helt fornøyd, sier han omløpet som ga ham gullet 56 sekunder foran Jørgen Baklid, Konnerud og 1.02 raskere enn Sebastian Daland, Kristiansand OK.

MORSOM LØYPE
– Langdistansen var godt gjennomført og jeg sto distansen veldig bra. Jeg synes løypa var morsom med få poster – det er det ikke så ofte vi har. Elias tok gullet på langen 2.16 foran klubbkamerat Lukas Liland med Fossums Einar Melsom på bronse 3.46 bak. Taktikken var i utgangspunktet lik de fl este andres – mye rett på. – Men terrenget var litt brattere enn hva vi tenkte. Det hadde nok lønt seg å løpe litt mer rundt enn hva jeg gjorde, erkjenner han. – Du valgte rett på til første og ledet med 46 sekunder – er planen å åpne hardt? – Det er ikke noe jeg bevisst gjør, men jeg har sett at det kanskje er min greie. Jeg så det omgående høyrealternativet, men tenkte det kunne være et lurestrekk.

LANGDISTANSEN: Gull med følge av klubbkamerat Lukas Liland og Fossums Einar Melsom.

ULTRALANG ALLER BEST
– Det har blitt mange sterke løp siden sommeren – hva tenker du er det aler beste? – Kanskje ultralangdistansen under NM på Kvamskogen. Den var jeg veldig fornøyd med, men også sprinten under JEC. Den var nok nærmest prikkfri. – Hva tenker du om sprint videre? – Jeg vil jo prøve å bli bedre. I år har jeg ikke trent mye sprint. Akkurat nå er kanskje sprint det enkleste å gjøre det best i tidlig i seniorklassa. – Du har tidligere sagt at junior-VM i 2019 i Danmark blir en naturlig neste mål. Det er et junior-VM også i 2018? – Vi var jo i Ungarn nå etter JEG. Det er litt spesielt der nede og det krever en del for å løpe fort der. Mellomdistansen blir nok veldig vrien o-teknisk med mye vegetasjonsorientering. Langen passer nok best – i alle fall ut ifra de smakebitene vi har fått. – Men joda, jeg tror det er gode muligheter også i Ungarn. Om har tar en ny tur til Ungarn og neste års junior-VM-terreng har han ikke bestemt. – Jeg skal ikke ha for mye fokus på Ungarn. Det kommer mer – flere større oppgaver etter det.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy