1203 Views

Lang ventetid endte med gull

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

SPRINTGULL: Tidlig sternede Åsne Haavengen sprintet til gull i D15.

Som andre startende i D15 løp Kongsberg-jenta inn til ei tid som skulle vise seg å stå dagen ut på sprinten. Etter sølv på samme distanse samt bronse på «langen» i fjor, ble det endelig gull på ungjenta – 25 sekunder foran Oda Scheele fra Nydalen, mens Frida Haugskott fra Trollelg tok bronsen.

PRIKKEN OVER I-EN

– Målet i dag var å gjøre et løp jeg var fornøyd med og ikke bomme. Da visste jeg at jeg ville komme høyt opp. Det er prikken over i-en at det holdt til gull, sa en fornøyd Åsne Haavengen etter sprintseieren. Hun innrømmer at det ble en spennende time før gullet var i boks. – Det fine med å starte tidlig, er at du slipper å sitte så lenge på forstarten og bli nervøs. I tillegg er det greit å bli ferdig med løpet. Det dumme er at det fort blir tråkk, selv om det ikke hadde så stor betydning i dag. Samt at ventetida etterpå blir lang og spennende, sa Kongsberg-jenta etter et nesten prikkfritt løp. – Jeg klarte å løpe mitt eget løp og roe ned der jeg var usikker, oppsummerte gulljenta, som var i tet fra 4. post til mål.

STORT MILJØ

Åsne Haavengen er del av et stort og aktivt ungdomsmiljø i Kongsberg OL, noe hun setter stor pris på. – Vi er kjempemange på trening. Ungdomsgruppa fra 13 år og oppover består sikkert av 20 løpere. Jeg synes det er veldig viktig å glede seg til å gå på trening og ha det gøy med venner. Det hadde ikke vært så morsomt hvis jeg var nesten alene. Hjemme har hun også god hjelp av foreldrene, Ingrid Kvistad og Bjørn Haavengen. – Mamma og pappa er med som trenere. De har hjulpet meg masse, avslutter gulljenta i D16, som bommet i starten og endte på 6. plass på langdistansen.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy