829 Views

VM på hjemmebane – rett rundt hjørnet!

For at arrangørene i Østfold skal kunne nå sin målsetting, kan DU bidra på mange måter, skriver generalsekretær LASSE ARNESEN

Juni 04, 2019
Skrevet av:

administrator

Det nærmer seg, folkens! 12. august kommer fortere enn man tror. O-SESONGEN er godt i gang, de fleste klubber har startet med sine aktiviteter, nybegynnertreninger og treninger for viderekommende og de mer rutinerte. Eliten har allerede gjennomført gode forberedende treninger og konkurranser i Østfoldterreng. Verdenscupen i Finland 8.-11 juni blir en fin mulighet til å vise seg frem og sjekke eget nivå mot resten av verdenseliten.

VM-organisasjonen står på for fullt, og de melder å være i rute, selv om det er hektisk aktivitet på mange fronter. De har som målsetting å arrangere tidenes beste VM. Ingen dårlig ambisjon! Det skal merkes i hele fylket at det er VM. Kulturlivet kommer til å blomstre hele uken!

PROSJEKTET UNG-FRIVILLIG har hatt oppstartssamling med 55 deltakere. Det er hele 89 personer med i prosjektet som nå er fulltegnet. Disse unge frivillige er mellom 16 og 26 år. De får i tillegg til at de skal jobbe som frivillige under VM, opplæring i hva et stort arrangement som VM innebærer og en opplæring i det å være frivillig organisert i norsk idrett generelt.

I tillegg er det nå engasjert over 350 frivillige totalt, og det er fortsatt ubesatte roller. Har du lyst til å bidra til tidenes VM, kan du lese mer på https://woc2019.no/no/frivillig

VM-KONKURRANSENE består av kvalifisering mellomdistanse og finaler i mellomdistanse, langdistanse og stafett. NRK sender direkte fra alle finalene, så hvis du absolutt ikke kan være tilstede, er det mulig å få det med seg på TV. Uansett må du fortelle de av vennene dine som ikke skal til Østfold at de må slå på TV’en for topp underholdning.

 

For at arrangørene i Østfold skal kunne nå sin målsetting, er de avhengig av mye. Du kan bidra på flere måter:

• Meld deg som frivillig
• Reis til VM og løp publikumsløp
• Bli igjen på arenaen og lag kjempestemning under finaleløpene
• Spre begeistret informasjon om VM-ukens innhold til alle du kjenner, også de som ennå ikke er orienterere.

VI I NOF har kampanjene VM-labyrinten og Teltjakten – veien mot VM, der klubber motiveres og hjelpes til å rekruttere nye orienterere – blant dem som allerede er glade i å ferdes ute i naturen. Er din klubb så heldig at dere får besøk av NOFs kampanjeteam, er det viktig at du slutter opp om aktiviteten.

Og har ikke klubben din allerede booket plasser for klubbtur til VM bør de gjøre det nå! Selvfølgelig bør alle norske o-klubber arrangere klubbtur til Østfold 12.-17. august. Såpass unner vi arrangørklubbene at vi med ditt bidrag ønsker å sprenge de budsjetterte deltakertallene.

MEN FØR DET er det hverdagsløp, kretsløp, nasjonale pinseløp, O-festivalen i Larvik, midtsommerløp i flere landsdeler, sommerløp med innlagt VM-kvalifisering i Østerdalen, og Hovedløpet/O-landsleir for yngre på Tynset. Du verden for en spennende og innholdsrik orienteringssommer vi går inn i!

Bli med å gjøre VM 12.-17. august til tidenes beste VM slik at dette blir en folkefest der vi er både inkluderende, modige og begeistrende.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy