1814 Views

Brutal start

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

KREVENDE: Natta ble tøff for de som ikke behersket krevende o-teknikk.

WILLIAM SKAUG
er førsteårsjunior, men kan
allerede kvittere ut långa natten
på sin merittliste. Mens pappa
Bent Erik fikk tildelt «småtrolløype
» på Oppsals 1. lag, fikk
junior William den voksne
oppgaven – 17,4 kilometer i kaldt,
bløtt, svensk terreng.
– Det gikk helt fint. Jo, litt kaldt,
men uten problemer.
William brukte snaue 2.50, men
laget var disket på etappen foran
– dermed står han uten offisiell
etappetid i sin debut.

4,6 kilometer målte strekket. Sist år ble Lillomarkas Dane Blomquist sendt ut alene i tet og ventet drøye to minutter på kartposten. I år var det finske Koovee med Topi Anjala som ventet – på Lillomarkas Blomquist, Frols Johan Asphjell Bjørnås og seks sju andre lag som kom jagende. Tetgruppa velger venstre alternativ som ifølge prøveløpingen er 30 sekunder langsommere enn det optimale høyreveivalget. Mens tetgruppa går feilfritt og raskt på drøye 25 minutter, knoter de jagende lagene litt underveis og bommer også på posten. Dermed er luka mellom de to gruppene drøye åtte minutter ved første meldepost etter 5,2 kilometer. – Det var gøy. I fjor sleit jeg med farten og måtte slippe teten. I år hadde jeg ingen problemer, sa Lillomarkas Blomquist etter å ha sendt groruddølene ut i tetgruppa på seks lag med LOL som eneste norske.

 

Siste år for Lillomarka?

Lillomarkas OLs frontfigur Gaute Hallan Steiwer (27) var både lettet og glad for at gutta tok ytterligere et steg mot toppen. – De fleste av oss har løpt sammen i mange år. I snitt har vi sju år i klubben. Med litt tur kunne vi kriget enda høyere mot slutten, sier Gaute som i mars flyttet til Fredrikstad sammen med samboer Kamilla Olaussen. Dermed kam mye tale for et klubbytte etter høstsesongen.

 

HVOR BLE DE AV?

9. HALDEN SK: Fikk aldri kontakt med tetgruppene. Håkon Raadal Bjørlo gjorde en god 6. etappe, tok inn to minutter og løp oppfra 19. til 10. Magne Dæhli løp i et vakum på siste etappe med 10. beste tid.

12. NYDALEN SK: Unge Elias Jonsson åpnet med 5. til første veksling. Etter at Øystein Sørensen feilet på slutten av 2. etappe, ble det tungt å løpe opp selv med mange gode prestasjoner. Håvard Haga mistet to plasser på siste – ned til 12. plass 28 minutter bak IFK.

22. TYRVING: Med forfall fra på flere nøkkeletapper var Tyrvings topp10-muligheter redusert. Duncan Coombs mistet for mye på åpningsetappen – 95. plass 13.45 bak. Torgeir Nørbech gjorde med andre beste tid, en sterk etappe på den krevende 7. og tok laget opp fra 38. til 26. På siste løp den sveitsiske verdensmesteren sterkt, men kunne ikke ta bærumsklubben høyere enn til 22. plass.

23. FROL IL: Trønderne har vært med å prege stafetten de siste årene og åpnet på samme måte. Men da Johan Asphjell Bjørnås fikk problemer godt ute på långa natten, gikk toget. Da Jo Forseth Indgaard ikke gjorde «sitt beste løp» på sjuende, hadde ikke Frol lenger noen mulighet topp 15.

29. NTNUI: Trondheimsstudentene har år etter år orientert seg gjennom Tiomila til sterke plasseringer. I år holdt det bare de to første etappene da Simen Aamodt og Olai Stensland Lillevold leverte varene. Så raknet det egentlig og studentene fikk ikke drahjelpen de kunne trengt.

45. FOSSUM: I Falun viste de seg fram på etappe etter etappe. I år var det egentlig bar Tim Robertson leverte på første. Emil Ahlbäck var godt oppe halvveis på andre, men deretter raste de nedover.

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy