1723 Views

«Bussklubben» inviterer til O-fest

Når Sportsklubben Freidig inviterer til O-festival på Oppdal til sommeren, håper de mange gjør som Freidig selv har gjort siden 2009: Setter seg i bussen.

November 23, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD

– Da vi satte kursen sørover over Dovre for første gang i 2009 var vi usikre på hvordan det ville slå an. Det ble en suksess. Det å kunne sette seg i bussen å slappe av på vei fra løp mens ungene kan fyke litt rundt, slo an, sier Arild Holm Clausen, Freidig-lederen som også er leder for årets hovedkomite for O-festivalen 2017.

 

SOSIALT OG AVSLAPPENDE

De siste årene har bussklubben Freidig fartet sammen til Pinseløp og O-festivalen. Hver år har de vært blant de tre-fire største klubbene med opptil 90-100 startende. – Bussturen er avslappende og sosial. De yngre koser seg og vi andre, litt lenger framme i bussen, får mulighet til samtaler og «klubbmøter» underveis. Freidigs erfaring er at de med busstur får med en del som ellers ikke ville blitt med. Da de gul-røde trønderne med drøyt 400 på medlemslista gjestet Østfold og O-festivalen sist sommer, rapporterte de om mye sosial aktivitet i bussen. Ungdommen sørget for flere quiz-runder underveis, selvsagt med høytidelig kåring av vinnerne. – Klubben har sponset om lag halvparten av kostnaden på ca 30 000. På den måten har vi kunnet tilby en relativt rimelig, sosial klubbtur, sier Clausen.

 

HÅPER PÅ 2500 LØPERE

Han er klar over at det kan være en barriere for Østlands-klubbene å ta seg over Dovre 40 mil fra Oslo, men håper at statistikken som viser at deltakerantallet i O-festivalen øker jo lenger bort fra hovedstaden en kommer, slår til også i år. – Vi har et håp om 2500 deltakere hver dag og tror flere enn vanlig vil ta med seg tre løp, sier Clausen.

 

TRØNDERSK TERRENG

– Men hvorfor Oppdal, 12 mil unna Freidigs hjemmeadresse? – Det var Jan Arild Johnsen i NOF som satte oss på ideen. Etter litt sondering fant vi ut at det var mulig og en god ide. Vi kjøper kart av Wing og overtok et gammel NTNUI-kart mot at vi oppgraderte det. På skytebaneanlegget Kåsen ved Oppdal har vi en arena vi kan bruke i tre dager – med variert terreng hver dag. – Hva slags mål har freidig med årets O-festival? – Vi ble trigget av O-festivalen når vi vurderte ulike større løp. Freidig er jo en stor klubb og med 250 løpere i terminfestede løp sist sesong, føler vi et ansvar for å ta et tak. Vi ønsker å vise fram trøndersk terreng og stimulere andre trønderske klubber til å påta seg noe stort. I tillegg vil vi selvsagt lage gode opplevelser for de yngste.

 

PÅ FLATSENG

Lederen i hovedkomiteen legger ikke skjul på at de også håper å sitte igjen med noen hundre tusen og mener de 12 milene fra Trondheim til Oppdal ikke skaper store ekstrautgifter. – Vi har med oss omkring 100 funksjonærer fra Trondheim og kjøper noen tjenester lokalt fra Oppdal IL. Det blir en dugnad der funksjonærer som trenger det tilbys flatseng i annen etasje på skytterhuset. – Men vi får lang vei til materiallageret. Det gjelder å planlegge. Om noe skulle være glemt, er det 12 mil hjem. Skulle det skje, tas ekstraturen neppe med buss

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy