1649 Views

Dobbeltvinner UTEN kompass

Desember 04, 2017
Skrevet av:

administrator

To gull: I veteranmesterskapet sikret Njål F Vadla seg to gull i H55. Under KM i Oslo og Akershus helga etter, der bildet er tatt, fikk han stryk av Nils Petter Fremming. Foto & tekst: JENS O. KLØVRUD

– Jeg fikk en lærepenge under sprinten fredag. Da var jeg litt for mye på hugget og løp med ut av kartet allerede i starten, sier veteranen fra Sandnes. Den erfaringen brukte han til noe positivt dagen etter. – På langdistansen ble taktikken en roligere åpning. Jeg holdt bevisst igjen mot de to første postene og brukte litt tid på å komme inn på kartet i dette diffuse området. Derfra ble det enkelt for meg, sier han. I mål var han 36 sekunder foran Hemings Nils Petter Fremming og ble bare slått av karttegner Helge Gisholt i juniorklassa H50 som løp samme løype.

SELVVALGT PENSJONIST

– Det er kjekt å konkurrere i Veteranmesterskapet med gamle verdensmestere på plass. Alle stiller jo selvsagt ikke, men det er ganske bra i de eldre klassene. Det er stas. Nå er rogalendingen som har løpt orientering i 49 år, selvvalgt pensjonist etter 30 år i IKTbransjen. Det gir selvsagt litt tid til trening. – Det varierer hvor mye det blir. Vinterstid 10–11 timer i uka, nå ligger jeg nok nærmere fem, sier Njål som i flere år var tvunget til sykkelen etter en prolaps for 12 år siden. Selv beskriver han seg som forholdsvis bedre o-teknisk enn løpsmessig og kommer med en opplysning som ikke stemmer helt med «orienterings-læreboka »: Han løper uten kompass. – Det har jeg gjort i 30 år. Etter at jeg knuste et par kompass på kort tid og erfarte at jeg egentlig bare brukte kompasset til å klemme rundt når jeg hadde hold, la jeg det helt bort. Nå hadde jeg med meg tommelkompassen, men bruker det jo ikke. – Jeg bruker nok litt andre sanser og pleier å si at det ikke er vanskelig. Det er jo bare å sette foten på den røde streken på vei ut fra posten, sier han og smiiler. Dagen derpå sto han øverst også på mellomdistansen etter et løp med langt flere feil enn på langdistansen. At jeg skulle vinne etter to snaut minuttersbommer på 3. og 5. post, hadde han ikke trodd.

– GYSLA KJEKT

– Etter langen var jeg veldig innstilt på en ny seier. At jeg klarte det var gysla kjekt, sier rogalendingen som også har løpt World Master de siste fem-seks årene. I vinter ble det femteplass på sprinten, fra før har han en 4. plass på sprint og en topp10 på langdistansen. – Jeg har allerede meldt meg klar til World Masters i Danmark neste år og har ambisjoner om medalje. Dermed har han i alle fall den kursen klar – uten kompass.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy