1051 Views

Dropper trolig VM-stafetten

November 21, 2017
Skrevet av:

administrator

Mye tyder på at Norges beste prioriterer bort stafetten onsdag 4. august – to dager før langdistansen avslutter mesterskapet.

– Det er ikke veldig aktuelt for meg å løpe stafetten, sier Olav til Veivalg. – Dagen etter mellomdistansen er det vanskelig å ha friske nok bein, og jeg ønsker heller å vinne langdistansen to dager etter – enn stafetten, sier mellomdistansemesteren fra sist års VM.

Lundanes som vant langen både i 2010 og 2012, legger ikke skjul på at langdistanseterrenget, som beskrives som norsk, passer ham bra. – Kanskje er det enklere å vinne langen, men jeg betegner gullsjansene på mellomdistansen som like store. – Etter fjorårets fjerdeplass på en VM-stafett der Norge aldri var med i medaljekampen, ble det raskt snakket om «revansje neste år».

Det må skje uten deg? – Det var masse prat, men litt mindre handling – om jeg skal være ærlig. Det er en grunn til at jeg anser sjansene for gull som større på langdistansen. Landslagssjef Kenneth Buch er klar over Olav Lundanes sin holdning til årets stafett. Både han og landslagsledelsen forstår og støtter beslutningen.

– Det er sikkert delte meninger i gruppa, men akkurat i år er vi kyniske og innser at vi kanskje ikke har tre løpere som kan kjempe om stafettgull. Vi tror at sjansene for gull er større på den individuelle langdistansen enn på stafetten og støtter Olavs beslutning om det blir slik.

Landslagssjefen legger ikke skjul på at dette også er et spark mot det internasjonale orienteringsforbundet. – Jeg kan ikke forstå hvorfor de endrer programmet for hvert år. Det gjør det vanskelig å være fit for alle øvelsene. Stafett skal fortsatt være en viktig del av gruppa mål. – Vi har flere gode løpere for stafetten. Neste år med VM i Sverige skal vi være tilbake.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy