1621 Views

Endelig kar for en VM-medalje?

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

PÅ MEDALJEJAKT: Magne Dæhli håper endelig å bryte målstreken som «medaljekar» i VM i Estland.

TEKST: TOMMY GULLORD

30-ÅRINGEN FRA LØTEN

har aldri tatt individuell VM-medalje. Nå tør han for alvor tro på å bryte den barrieren også. – Det ga en veldig selvtillit å vinne i Finland, selv om det var et spesielt løp (jaktstart). Men det er godt å vite at det du behersker bra, holder til å vinne. At du ikke trenger å gjøre noe ekstraordinært for å gå til topps, forteller Halden-løperen. For to år siden ble han nummer fire på mellomdistansen i VM. I fjor tok han sølv på langdistansen i EM, og nå mener han tida er moden for en individuell medalje også i VM.

 

MÅ TENKE OFFENSIVT

– Det er det som må være målet. Det var veldig artig å vinne i Finland, en verdenscupseier er noe jeg har hatt lyst på veldig lenge, sier 30-åringen, som avgjorde løpet til sin fordel helt mot slutten. Sterke avslutninger har vært Magne Dæhlis varemerke på langdistanse. Åpningen har imidlertid ofte vært litt for svak til at det har holdt til medalje. – Jeg har brent meg litt tidligere på at jeg ikke har turt å ta kommendoen i et løp. Det handler mye om det mentale, men nå har jeg overbevist meg sjøl om at det ikke er noen grunn til å være avventende. Og jeg vet jeg har bra avslutninger i fysisk tøft terreng, sier Halden-løperen. Magne Dæhli føler den fysiske formen er på plass og at forberedelsene til årets store høydepunkt har gått slik han hadde håpet.

 

TETT PÅ GO´FØLELSEN

– Jeg er tett på den følelsen jeg ønsker å ha. Fysisk er jeg veldig bra i rute, og jeg føler jeg har kommet stadig nærmere teknisk etter tre opphold i Estland. Jeg håper å komme enda litt nærmere den optimale følelsen etter «precampen» før VM. Det er på en måte bare de siste tekniske detaljene det gjelder å få på plass, fastslår han. Derfor er det en optimistisk og trygg Magne Dæhli som reiser til Estland på medaljejakt – både individuelt og i stafetten.

 

GOD NOK PÅ BEGGE

– Det vil jo være et naturlig mål å forsvare gullet på stafetten. Det jeg mangler nå, er en individuell medalje. Jeg mener jeg er god nok på begge distansene til å klare å ta en medalje. – Hva kreves for å nå det målet i litt bustete VM-terreng i Estland? – Det er litt forskjell på terrengene til langdistansen og mellomdistansen/stafetten. Men det er ikke noe koseterreng, og jeg forventer ingen kjempefølelse underveis i løpene. Det er fort gjort å bli litt sur og grinete når du setter deg fast. Da er det viktig å holde motivasjonen oppe. Retningsløping blir nok nøkkelen på alle distansene, i tillegg til å finne de gode traseene – spesielt på langdistansen, analyserer Magne Dæhli før det som forhåpentligvis blir hans første, individuelle medaljeløp i VM.

 

Kinneberg på medaljejakt

SIKTER HØYT: Eskil Kinneberg løper for medalje i VM i Estland.

Eskil Kinneberg legger ikke skjul på at han løper for medaljer i Estland.

– Når jeg står på startstreken, så er det for å ta medalje. Det er et høyt mål, men jeg føler ikke det er urealistisk etter gode løp både i VM-uttakingen og ikke minst verdenscupen i Finland, sier 25-åringen fra Romerike. I Finland løp han blant annet inn til fjerdeplass på den avsluttende jaktstart langdistansen. Sjetteplass på mellomdistansen var heller ikke til å kimse av. I Estland løper han derfor begge de individuelle distansene, samt stafetten. – Hvilke distanser har du størst forhåpninger til? – Jeg tror begge bør passe meg veldig bra. Det samme med terrenget – det har gått bra når jeg har løpt der, både på den siste VM-samlingen og i uttakingsløpene. Det er tøff vegetasjon og ikke det fineste terrenget, men det spiller ingen rolle når det er konkurranse, sier yngstemann av de tre nordmennene på de to individuelle VMdistansene. 25-åringen innrømmer også at han gleder seg til stafetten, der han erstatter Carl Waaler Kaas fra fjorårets gulltrio. – Stafett er bestandig morsomt. Vi har litt å forvare fra i fjor, men det er jo positivt å være blant favorittene. – Hva betyr det at du har løpt mange viktige stafetter for IFK Göteborg? – Det er ikke noe jeg tenker så mye på. Men jeg føler meg trygg i slike situasjoner, og det er selvfølgelig en erfaring å ta med seg, sier Eskil Kinneberg før den siste finpussen på en VM-form som forhåpentligvis kan ende med en VM-medalje eller to.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy