1180 Views

Gubbeduellen- seriøst uhøytidelig

Det tar nok ei stund før gubbene i Nydalen og herrene i Tyrving blir enige om hvem som var best. Men det var en god fi ght mellom de to H500-lagene.

Mai 14, 2019
Skrevet av:

administrator

TAUTREKKING: Duellen og tonen før start var uhøytidelig. At Tyrving klarte å stille med bare åtte til tautrekkingen skyltes behovet for hvile – å spare krefter. Det hjalp ikke om en ser på den offi sielle resultatlista. Nydalen var best!

For når reglene ikke er avgjort skriftlig på forhånd kan det fort bli munter uenighet når resultatlista viser at Nydalen-gubbene ligger 182. plass og Tyrving på 196. plass – men med åtte minutter bedre tid. – Det kan vel gå mot omkamp i Jukola, innrømmer Sindre Langaas i Nydalen.

 

REGELBOKA FØLGES

Og ingenting er kanskje bedre enn det. Da tvinges både gubber og herrer til å hente fram o-skoene titt og ofte også de neste ukene.

Men la oss ta det som er en forklaring på resultatlista: Fordi Nydalen hadde bare to løpere på fellesstart mens Tyrving måtte ut med tre, blir Nydalen etter reglene stående foran selv om Tyrving har bedre sluttid.

– Men hør her, sier Sindre Langaas og høres alvorlig ut: – Vi har regnet og lagt fram løpstider på hver etappe og summert sammen. Her er vi omkring 12 minutter raskere på 10 etapper.

De er ikke helt enige om hvem som tok initiativet til duellen heller, men det spiller heller ikke så stor rolle, selv om Langaas hevder der kom fra Nydalen.

– Egentlig var det Anne Margrethe Hausken som trigget oss da hun jobbet for fl est mulig damelag i 2017. Da de klarte åtte lag, måtte vi prøve noe.

– Vi satte i gang og begynte å undersøke om andre gubber også jobbet for egne veteranlag. Tyrving hadde allerede planer – dermed var duellen klar. Det som startet mykt, med +40-løpere, ble til H500-lag – altså med gjennomsnitt over 50 år.

– Med noen forfall fra noen litt yngre sprekinger, klarte nok både vi og Tyrving dette med glans, sier Langaas som ukentlig har sendt sine «nyhetsbrev» til gubbegjengen med treninger og oppfyring til prestisjekampen.

 

LES OGSÅ: VETERANEN Bjørn Åstorp

 

– FLERE UT PÅ TRENING

– Målet har jo vært å ha noe å trene mot slik at flere kommer seg ut på en løpetur eller en lengre skitur i vinterperioden. I Tyrving-leieren er fortellingen litt annerledes, men målet det samme: Å få herrene (på Oslo vest heter der herrer – ikke gubber) ut på trening.

– Under Tio i fjor avtalte vi i Tyrving at vi skulle forsøke rent veteranlag i 2019. Vi kontaktet Nydalen for duell – og de beit på, sier Christian Holmboe med 29 starter i Tiomila. Noen timer før start fryktet 49-åringen som noen timer seinere skulle gjøre et «fantomløp » på sin tredjeetappe (118. beste etappetid), at Nydalens «ufi nt, godt trente Christian Vogelsang skulle bli avgjørende på långa natten der minuttene fort renner på for gubbebein. Men Tyrving svarte. Og Nydalen-primus Langaas var imponert.

– Trond Lund ble som ventet hentet inn av Vogelsang, men maktet å følge på og var med de siste ni kilometerne. Det var sterkt.

 

OMKAMP I JUKOLA?

Dermed skilte det to minutter etter at lagene hadde gjort unna den fryktede långa natten. Det er nok ingen av de 20 eldre herrene som reiste hjem og kunne skryte av kilometertidene. Til det var Skåne-terrenget for braskete. Med en undervegetasjon og grøntpartier selv verdenstoppene beskrev som ekstremt uryddig, ble det humpete for gamle bein.

– Uansett ble det en veldig artig duell, sier Sindre Langaas i Nydalen.

– Det har vært gøy og har hatt en effekt på treningsiveren, sier Christian Holmboe i Tyrving. Dermed er det jo bare greit om de ikke blir helt enige om regelsettet og hvem som «egentlig» var best selv om den offisielle resultatlista fastslår det: Nr. 182 Nydalen. Nr. 196 Tyrving.

– Kanskje blir det omkamp allerede i Jukola. Vi har i alle fall begynt å sondere om det er flere som vil møte oss – da blir det vel et H350-lag, sier Gaute Langaas.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy