1259 Views

Hekta på kart

Det er kanskje ikke så rart at gulljenta Marie Olaussen orienterte prikkfritt til NM-gull i D19-20 på Hamar.

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

FOTO: JENS O. KLØVRUD

– Kartnerd? Ja, jeg er vel det. Jeg tror jeg studerer kart stort sett hver eneste kveld, sier Fredrikstad-jenta som vant D19-20 foran Vilde Malmei fra NTNUI og Ingrid Lundanes fra Emblem. Marie Olaussen innrømmer at hun kan irritere seg grønn over en feil, ett minutts bom i skogen. Derfor prøver hun å lære ved å studere andres feil – og hva de gjør bra.

 

KARTDUNK PÅ DO

– Jeg har studert stort sett alle typer kart med tracking som det har vært mulig å oppspore. I tillegg står det en diger dunk stappfull med kart på do hjemme i Fredrikstad, sier hun. Der finner hun også gamle kart, kart som faren Per har trent og konkurrert på. – Pappa er med meg på nesten alle treninger. Han skygger i skogen, gir tilbakemeldinger og har egentlig lært meg alt jeg kan om orientering. Han pirket ofte på ting der og da, så det er jo morsomt å finne kart med hans bomturer også, humrer Marie Olaussen.

 

RENT BORD

I fjor fikk juniorjenta ødelagt nesten hele sesongen på grunn av sykdom. I år har hun gjort tilnærmet rent bord i sin siste sesong som junior. Olaussen vant begge uttakingsløpene til junior-VM før hun tok NM-gullet på Hamar. – Dette var mitt første sprintgull, så jeg er veldig godt fornøyd. Jeg visste jeg var i bra form og hadde en mulighet, så det var deilig å lykkes også på en NM-sprint. Foran denne sesongen har hun trent bra og føler formen er der den skal være få uker før årets høydepunkt – junior-VM i Finland.

 

HÅPER PÅ MEDALJE

– Jeg gikk glipp av junior-VM i fjor. I år har jeg vært veldig stabil. Det gir trygghet før VM, forsikrer hun. – Hva håper du på i Finland? – Jeg tror det er et terreng som passer oss norske bedre enn løpere fra mange andre nasjoner. Også tror jeg det blir viktig å ta seg tid til å orientere. Du tjener på å stoppe opp et sekund eller to for å sjekke ekstra i stedet for å gjøre en feil. Topp seks hadde vært veldig gøy, og da er det jo lov å håpe på medalje, sier Marie Olaussen. Så langt i karrieren står hun med en 8.- og en 10. plass fra junior-VM på Rauland for to års siden som beste VMplasseringer. Den statistikken kan fort forbedres i løpet av ei drøy uke i Finland i sommer.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy