1427 Views

I sprintfart mot VM

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: TOMMY GULLORD FOTO: JENS O. KLØVRUD

Kasper Fosser imponerte voldsomt da han vant H17-18 i NM-sprinten på Hamar. Heming-løperen utklasset konkurrentene og var 46 sekunder raskere enn Elias Johnsson fra Nydalen som knep sølvet foran brionsevinner Jørgen Baklid fra Konnerud. Unggutten hadde også raskeste kilometertid av alle på Hamar – og ville vunnet H19-20 (samme løype) med 43 sekunders margin. Eldste juniorklasse ble for øvrig vunnet av Herman Ryen Martinsen fra Fredrikstad, ett sekund foran Audun Heimdal fra Konnerud og med Johannes Bakke Aashammer fra Kristiansand og Ulrik Astrup Arnesen fra Heming på delt bronseplass.

FLERE MULIGHETER: Valgene til 2. pos var mange, men tidsmessig ga det små utslag. RØDT (høyre på kartet)
viste seg raskest. Øystein K. Østerbø 2.04 (1), Kasper Fosser 2.06 (1), Herman R. Martinsen 2.18 (5), Silje E. Jahren
2.34 (2), Vilde Mamelei 2.41 (1) LYS BLÅ: Jon A, Osmoen 2.04 (1), Audun Heimdal 2.09 (1), Kamilla Olaussen 2.35 (3),
MØRK RØD (venstre)Ralp Street 2.10 (6), MØRK BLÅ: Gaute H. Steiwer 2.08 (4), Marie Olaussen 2,50, Ulrik A.
Arnesen 2,18. (7). BLÅ PRIKKET: Trond E. M. Pedersli 2.09 (5). (Tall i parantes er strekktidplass i klassen)

LØPER FOR GULL
Sølvvinner Audun Heimdal deltar i sitt tredje junior-VM i Finland i juli. Drammenseren debuterte med femteplass i Rauland for to år siden, tok bronse på mellomdistansen i Sveits i fjor og legger ikke skjul på at han sikter høyt i sitt siste juniiormesterskap. – Terrenget i Finland bør passe meg bra. Siden jeg har vært på pallen før, er det vel naturlig å sikte mot gull i år, sa Konnerud-løperen etter sølvløpet på Hamar. Det er først og fremst på skogdistansene har mener gullsjansene er størst. – Jeg liker alle distanser, men det er i skogen jeg har gjort det best, fortalte sisteårs junioren som var fornøyd med NM-sølv. – Det er selvfølgelig litt irriterende å tape med ett sekund. Jeg nølte litt i starten og var litt usikker mot slutten, men alt i alt var det et bra løp.

TILNÆRMET PERFEKT
Samme konkusjon dro også Kasper Fosser etter gulløpet. – Det var nær det optimale, tilnærmet perfekt. Litt nøling, men fullt kjør hele veien, oppummerte unggutten. Etter tredjeplass på mellom- og seier på langdistansen i uttaksløpene i Arendal i slutten av mai, var planen bare å løpe alt han orket på Hamar. – Siden jeg følte VM-plassen var klar, ville jeg bare forsøke å kjøre for fullt og ikke sikre for mye. Jeg følte det var viktig som en gjennomkjøring til junior-VM. Og i dag kom det bare av seg sjøl. Beina var fine, og jeg trengte ikke presse. Herlig, konkluderte Kasper Fossen. Han har flere ganger vist seg fram på sprint, men mener selv han er best i skogen

VM-KLARE: På Hamar var de ett sekund unna
å ta hvert sitt sprintgull. Men mot junior-VM i
Finland sprinter de sammen – med hvert sitt
utgangspunkt, men samme høye målsetting.

OPTIMALE LØP
Dermed blir det VM-debut for 18-åringen i Finland i juli. – Jeg følte meg god nok for å delta i fjor også, men da misset jeg i uttakingsløpet. – Hva slags målsetting har du for VMdebuten? – Jeg har ikke tenkt så mye på resultat eller plassering. Målet mitt er å tenke gjennomføring, å gjøre så optimale løp som mulig. Men jeg har jo målt meg mot de beste juniorene under andre omstendigheter og klart meg bra. Så jeg føler jeg kan være med å kjempe i toppen, sa andreårs junioren som kanskje sto for NM-sprintens aller største prestasjon.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy