1143 Views

Legger løyper i barndommens ferieparadis

November 21, 2017
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

– Jeg har trent og feriert mye i Rauland. Mye av sommertreningen har jeg lagt dit, og jeg har alltid syntes terrenget der har vært krevende og fint, forteller 37-åringen. Med seg i det åtte mann store løypeleggerteamet har han også kona Anne Margrethe Hausken Nordberg. «Madamen» har ansvar for sprinten i tettstedet Åmot sammen med tidligere landslagstrener Jarle Ausland. Anders har Nils Albert Aamand som makker på langdistansen.

TIDLIG INVOLVERT
Anders Nordberg ble tidlig involvert i utvelgelsen da sentrale funksjoner skulle bemannes i VM-staben. Kanskje ikke så rart, siden arrangementet foregår i hjemfylket og Skien-karen har en CV som er få forunt. – Anne-Margrethe og jeg ble tidlig spurt om å bidra. Jeg husker ikke nøyaktig når, men det var i hvert fall før Rauland fikk tildelt arrangementet, sier han. Noen ulempe er det heller ikke at han kjenner mange av de andre involverte, både løypeleggere og andre – ikke minst i Porsgrunn OL, teknisk arrangør sammen med IL Dyre Vaa. – Jeg har jo hatt Jarle Ausland både som personlig trener og landslagstrener. Og jeg kjenner selvfølgelig mange fra naboklubben Porsgrunn, påpeker Anders, som har hatt Skien OK på den norske klubbdrakta inntil han og Anne-Margrethe meldte overgang til Nydalen i fjor.

NESTEN HJEMMEBANE
Med den tilknytningen Anders Nordberg føler til Rauland og terrenget der, innrømmer han at junior-VM i fra 4.- til 10. juli nesten blir for hjemmebane å regne. – Terrenget i Rauland er for meg helt der oppe sammen med Skiensmarka og Nordmarka, sier han. – Hva slags VM håper du det blir? – Jeg håper det blir et VM med fine løyper og et terreng som jeg tror mange vil like. For mange av utlendingene tror jeg det vil fortone seg litt eksotisk. Men jeg har alltid syntes terrenget der oppe har vært fint og krevende. Det håper jeg også deltakerne i junior-VM vil synes. 37-åringen mener arbeidet med kart og løyper er i god rute. Likevel tror han det vil bli hektiske dager med den siste finpussen inn mot mesterskapet.

KORT TID
– Snøen ligger lenge der oppe. Vi får kanskje ikke mer enn fem-seks uker før snøen forsvinner til VM starter. Og det gjenstår fortsatt noen detaljer å sjekke, både med kart og løyper, selv om jeg føler vi har kommet langt, sier han. Det er første gang Anders Nordberg er løypelegger i et stort arrangement. Derfor er han glad for å ha med seg mange erfarne løypeleggere i VMteamet. – Jeg har stort sett lagt løyper som jeg har trent i sjøl, eller til treninger for andre. Når det gjelder store arrangementer, er jeg ikke så dreven som mange av de andre løypeleggerne, sier han. Sørlandsgaloppen jubilerer også ved å legge 50-årsutgaven til Rauland og knytte arrangementet opp mot junior-VM. – Jeg håper mange benytter anledningen til å besøke Rauland for å løpe Sørlandsgaloppen og heie på verdens beste juniorer. Jeg håper og tror arrangementet blir en stor happening, som vil gjøre flere enn meg stolte av Rauland, oppfordrer løypelegger Anders Nordberg.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy