1277 Views

MENTALT KLAR

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

VM-DEBUT: Andrine Benjaminsen løper både lang- og mellomdistansen i VM. FOTO: JENS OLAV KJØVRUD

TEKST: TOMMY GULLORD

– VM har vært et lite mål. Det blir spennende, innrømmer Andrine Benjaminsen. I sin andre sesong som senior har hun vært vårens lille comet i o-løypa. Hun yppet seg allerede i vårløpene, før hun klinte til med seier på lang- og andreplass på mellomdistansen i det norske uttaket i Estland. I VM løper hun begge de individuelle skogdistansene.

 

MENTAL KONTROLL

– Jeg har gjort mange gode løp i vår, med unntak av verdenscupløpene i Finland. Men jeg føler jeg har fått mer kontroll på det mentale og klarer å prestere opp mot mitt potensiale, forteller Lillomarka- jenta. Mye av æren for det gir hun faren Vidar Benjaminsen. – Jeg har jobbet mye mentalt sammen med pappa. Han er interessert i idrettspsykologi, kjenner meg veldig godt og vet hva han prater om. Han er min mentale coach og har hjulpet meg til å få ut det beste i konkurranser, forteller Andrine Benjaminsen.

 

VELDIG FORNØYD

I uttaksløpene i Estland presterte hun opp mot sitt optimale under press. Selv om det gikk skeis i Finland noen dager seinere, tror 21-åringen hun skal klare å gjenskape prestasjonene fra uttaksløpene når hun står på startstreken i VM. – Det er mitt mål, å gjenskape prestasjonene derfra. Jeg føler også jeg har enda litt mer å gå på, så klarer jeg å få ut det jeg er god for, skal jeg være veldig fornøyd, sier VM-debutanten. – Jeg kunne ikke håpet på noe mer enn to VMdistanser, fastslår ungjenta før laget til VM-sprinten er tatt ut.

 

LÆRING OG ERFARING

Som førstereis-jente er ikke Andrine Benjaminsen den det stilles størst forventninger til på forhånd. – Jeg ønsker selvfølgelig å prestere best mulig, men får trøste meg med at jeg høster mye læring og erfaring dersom det ikke går så bra. Det blir sikkert mye nytt å sette seg inn i når du deltar i VM for første gang. – Hva betyr det å ha to så rutinerte damer som Anne-Margrethe Hausken Nordberg og Marianne Andersen i troppen? – Veldig mye. De er flinke til å dele av sin erfaring og gode ressurser å ha med seg til VM. Inn mot VM ser debutanten ingen grunn til å gjøre noe annet rent treningsmessig enn hun har gjort i hele år. – Ved å trene jevnt og ha overskudd har jeg god tro på å beholde den gode formen jeg har hatt i hele år, avslutter Andrine Benjaminsen.

 

TILBAKE I SKOGEN

I fjor ble det bare sprint på skadeforfulgte Marainne Andersen i VM. I år er Konnerud-jenta, som konkurrerer for Kristiansand, tilbake i skogen – selv om heller ikke forberedelsene til årets sesong har gått problemfritt. I Estland løper 37-åringen både mellomdistansen og stafetten, etter å ha vært best av de norske på førstnevnte distanse i uttaksløpene i Estland.

 

DEBUTERER I VM

Ingjerd Myhre får sin VM-debut i Estland. Kongsberg-jenta har fått tillit både på mellomdistansen og stafetten i sitt første VM. 25-åringen sikret VM-plassen etter habile løp både i uttaksløpene i Estland og verdenscupen i Finland. VM-debutanten, som har løpt mange gode klubbstafetter for Järla de siste årene, løper VM-stafetten sammen med veteranene Marianne Andersen og Anne Margrethe Hausken Nordberg.

 

Debut i skogen

For to år siden debuterte Håkon Jarvis Westergård med VM-sølv på sprintstafetten i Skottland. I fjor løp han begge VM-sprintene i Strømstad, og nå får bergenseren også prøve seg i skogen. Sprint blir det ganske sikkert på 24-åringen også i år, etter seier på distansen i det norske uttaket i Estland. Men i tillegg imponerte unggutten så mye på langdistansen at han også får sin debut på distansen der Norge kan stille med fire deltakere i VM.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy