1705 Views

Nydalen i førersetet

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST OG FOTO: TOMMY GULLORD

«Jeg tror rett og slett det handler om at vi er best trent»

Nydalen-suksessen i Hovedløpet tilskriver Isak Jonsson, Lars Young Vik og Halvor Tørnquist Halden først og fremst treningsmiljøet i klubben. Trioen tapetserte sprintpallen i H16 – i nevnte rekkefølge. – Vi har flinke trenere i Bojan Blumenstein, Sondre Ruud Bråten og Håvard Haga. To ganger i uka har vi gode o-tekniske treninger. Hver torsdag har vi fysisk trening, ofte sammen med skiklubber i bydel Nordre Aker, forteller trioen.

BEST TRENT

Halvor Tørnquist Halden tror dette er hovedgrunnen til suksessen. – Jeg tror rett og slett det handler om at vi er best trent. Vi går på ski om vinteren og deltar også i skiorientering. Det gir oss en fordel å være sterk fysisk, særlig på sprint, sier han. På Beitostølen sprintet Isak Jonsson fortest og tok sitt første gull i Hovedløpet. – Jeg har bare gull i ski-o fra før. Sølv fra Larvik for to år siden er eneste medalje fra Hovedløpet, så dette var så perfekt som mulig, konkluderte gullvinneren. Halvor Tørnquist Halden vant sprinten i H15 i fjor og tok også gull i ski-o i H14. På Beitostølen tok han også bronse på langdistansen. Lars Young Vik hadde to sølvmedaljer, en bronse og en fjerdeplass fra Hovedløpet før han supplerte samlingen med sølv på Beitostølen.

IMPONERENDE 14-ÅRINGER

I tillegg løp Oda Scheele inn til sølv begge dager, mens Pia Young Vik og Teodor Mo Hjelseth imponerte med seier begge dager i henholdsvis D14 og H14 etter strålende løping. – Sprinten var nesten perfekt, jeg bare rotet litt inn mot sistepost. På langdistansen startet jeg tidlig, bommet litt og var langt fra sikker på å vinne, sa Pia Young Vik, som bommen til tross var like suveren der som på sprinten. – Jeg hadde som mål å unngå tidstap på sprinten og er fornøyd med å ha klart det. På langdistansen fikk en bom på 3. post, og etter det ble jeg revet litt med. Men jeg klarte å unngå tidstap, oppsummerte Teodor Mo Hjelset – også han etter to gull i HL-debuten.

FLEST MULIG

Suksessen gleder trener Bojan Blumenstein, uten at det går til hodet på den sindige tyskeren av den grunn. – Vår filosofi er å få med så mange som mulig lengst mulig, at de skal ha det gøy og trives. Det er egentlig ikke så mye fokus på resultater, bedyrer han. Derfor tilrettelegges de ukentlige treningene både for nybegynnere og de som satser litt mer.


STORESLEM: Isak Jonsson i H16 tok sitt første HL-gull da han vant sprinten på Beitostølen foran klubbkameratene Lars Young Vik (t.v) og Halvor Tørnkvist Halden (t.v)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy