1357 Views

OPPDRAG UTFØRT

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

MISSION COMPLETED: Fredrik Bakkman løp ensom i tet gjennom hele siste etappe og ble tatt imot av lagkomisene i innløpet på jordet ved Partille. Fire norske løpere hadde bidratt til at Bakkman fikk oppleve en sjarmøretappe.

TEKST: JENS O. KLØVRUD

– Det ble som å løpe et individuelt løp. Med såpass klar ledelse tok jeg noen ekstra kartstopp for å være sikker og gikk bomfritt, sa Eskil Kinneberg etter å ha sendt Fredrik Bakkman ut på den siste etappen med nær ni minutters ledelse. Norges VM-løper har vært skadeplaget gjennom deler av vinteren og måtte overlate sjarmøretappen han har hatt de siste årene til sterke Bakkman.

– Det var helt greit. Jeg visste Fredrik ville løse dette til vårt beste, sier Eskil som i ensom majestet løp raskere enn samtlige på den korte, viktige niende etappen. Norske løpere trives IFK Göteborg og IFK trives med norske løpere. De siste årene har Kinneberg hatt med seg trønderen Andreas Sølberg og sambygding Vetle Ruud Bråten fra Raumar. I år hadde bergenseren Morten Jarwis Westergård byttet fra Majornas svart-hvite til IFKs blå-hvitt og også var en del av vinnerlaget.

Andreas Sølberg som også har måttet trene alternativt deler av vinteren, åpnet ballet for hjemmefavorittene. Det gikk ikke helt som han håpet.

– Jeg pådro meg en strekk i leggen tidlig i løpet. Det ble vanskelig å løpe for fullt, men heldigvis stemte det bra teknisk. Nå er jeg bare glad, sa Trollelgløperen mens Bakkman nærmet seg de siste postene. Han kunne kvittere ut Tiomila-seier nummer to for IFK. Det kunne også Vetle Ruud Bråten som gjentatte ganger har vist at han kan nattstafett. Jonas Pilblad sendte Vetle ut på den lange nøkkeletappen med fire minutters ledelse. En solid luke, men slett ingen enkel utfordring gjennom 11,7 krevende kilometer med krevende orientering. Men Vetle holdt unna og hadde ett minutt til finske Kovee og tre minutter til Lillomarkas Gaute Hallan Steiwer da han var ferdig.

– Joda, jeg kjente på nervene. Det ble å løpe på det sikre, innrømmet Vetle etterpå. I motsetning til de tre andre på laget har Morten Jarvis Westergård vært skadefri under forberedelsene. – Det har gjort at jeg er i bedre form enn på lenge. O-teknisk var jeg ganske trygg. Jeg gjorde mitt eget løp og plukket post for post, forklarte Morten som slett ikke angrer på at han byttet til IFK-drakt.

– Vi er en stor gjeng med løpere med ambisjoner – særlig rundt de store stafettene. Selvsagt er det stort å klare målet vi har hatt gjennom vinteren. Å vinne med klar margin på hjemmebane er stort, sier Morten Jarvis Westergård som løp laget opp fra 15. til 3. på den tredje etappen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy