1373 Views

Oppegående jubilant

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: TOMMY GULLORD FOTO: OLE-ANDRÉ HELGAAS

Det mener i hvert fall Liv Karin Johannessen, leder i hovedkomiteen samt løpsleder for årets Midnattsolgalopp (MG) med BUL Tromsø som arrangør. – Det var et vellykket jubileum, og jeg vil absolutt si Midnattsolgaloppen bør ha livets rett i mange år framover, sier MG-sjefen, som også er nestleder i Troms O-krets.

50 ÅR

Den første galoppen ble arrangert i 1967, da med fem arrangører spredt rundt i Troms og Nordland. Siden har galoppen blitt arrangert hvert andre år. I år var det «storebror» BUL Tromsø som håndterte arrangementet for med fire løp fordelt på to arenaer – Strøumsbukta og Skittenelv. – Jeg synes arrangementet var overkommelig. Den største jobben – ved siden av det sportslige med løyper og poster – var knyttet til de to arenaene. Vi valgte å legge de i «bushen» og måtte bygge opp absolutt alt, forteller galoppsjef Liv Karin Johannessen.

FYRTÅRN

Over 600 deltakere fra drøy 20 nasjoner tok turen til idylliste omgivelser i Troms. – Mange er veteraner, og gjengangere på MG. Hva gjelder ungdommer, har vi en jobb å gjøre for å få med flere, erkjenner MG-løpslederen. Deltakelsen totalt er hun rimelig godt fornøyd med. – I forhold til «gamledager» er ikke 600 så veldig mange. På det meste samlet galoppen godt over 1000 deltakere, men i forhold til de siste årene og lokale løp her oppe er antallet veldig bra. MG er definitivt et fyrtårn i nordnorsk orientering, fastslår Liv Karin Johannessen.

STERKE UTLENDINGER

Midnattsolgaloppen har tradisjoner med tanke på å samle gode utenlandske løpere i seniorklassene. I år gikk Topi Anjala fra Koovee i Finland og svenske Helena Karlsson fra Lidingö til topps sammenlagt i henholdsvis H21 og D21. – Vi skulle gjerne fått flere norske juniorer oppover hit, men registrerer at mange i stedet løper o-løp i Mellom- Europa. Slik er det vel med våre egne juniorer også. Men skal galoppen overleve i nye 50 år, er vi helt avhengige av å få med flere yngre løpere, sier MGsjef Johannessen.

ALTA NESTE?

Det jobbes allerede med å finne arrangør for Midnattsolgaloppen i 2019. Ifølge Liv Karin Johannessen er Alta et aktuelt sted om to år. – Midnattsolgaloppen har aldri vært i Finnmark før. Utfordringen med tanke på framtidige, er å finne store nok arrangørklubber. Om fire år har Sørreisa allerede signalisert at de kan tenke seg å arrangere galoppen, men det hadde vært fantastisk om Alta ble arrangørsted i 2019, sier Liv Karin Johannessen. PS! Den attraktive galopplua ble for øvrig delt ut til Guri Løkse fra Sørreisa og Eirik Frost fra Alta av kretsleder Gunnar Kvaal. Førstnevnte fikk hedersbetegnelsen for å ha deltatt i flest etapper i MGs historie. H13-14-løperen Eirik Frost fikk lua med mål om å ha den på seg når Midnattsolgaloppen runder 100 år, ifølge prisutdeler Gunnar Kvaal.

FINT DRIV: Anna-Marie Pedersen fra Bjerkvik i fint driv mot mål.

INNSPURT: Anders Vister – en av ikke alt for mange løpere sørfra. Nydalen-løperen ble nummer to sammenlagt i H21.

TOPPDUO: Thomas Frost (t.h) fra Alta vant H45 sammenlagt foran Leiv-Terje Arnevik fra Sogne og Songdalens OK.

INTERNASJONALT: Finske Tarja Liikanen i D60 foran Petri Keskitalo i H50 med Ingerid Angell-Pettersen fra Fredig noen meter bak i innspurten.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy