1600 Views

En opplevelse – Krevende for veteranene på New Zealand

November 27, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: TOMMY GULLORD

– Jeg har stått over flere av de siste veteranmesterskapene, fordi jeg hadde veldig lyst til å få med meg New Zealand. Det innfridde på alle måter, forteller Asker-løperen. Sammen med samboeren gjorde han som flere av de cirka 160 norske deltakerne – kombinerte o-løp med ferie og opplevelser på den andre siden av jordkloden i april.

EKSOTISK
– Det var det som lokket meg og samboeren. Noen fløy nok direkte til løpene, andre kombinerte løp med sightseeing på egenhånd på New Zealand. Men mange reiste også som oss med PWT og besøk på stillehavsøyene Ny Caledonia, Vanuatu og Fiji på vei til New Zealand, forteller Rønneberg. Han synes det var overraskende mange nordmenn som valgte å dra ”nedover”, selv om både Sverige, Finland og Australia hadde flere deltakere i veteranmesterskapet. – Göteborg er kanskje ikke like spennende, for å si det sånn. For egen del kommer det i hvert fall litt an på hvor disse løpene går. Totalopplevelsen med nye land, spennende steder og interessante opplevelser er i hvert fall det som frister meg. Og kanskje mange andre også, reflekterer Trond Rønneberg.

SPRINT: Det var en krevende sprint som
møtte deltakerne i veteran-VM, selv om
finaleløypa her (H60) ikke var like «tricky»
som kvaliken.

UTFORDRENDE
Også arrangementet får god karakter og skryt av den meritterte Asker-løperen. – Det var vennlige og tilstrekkelig mange funksjonærer. Kart og terreng var spennende og utfordrende. Jeg tror det var felles for de fleste at det ble bommet litt både på langdistansen og sprinten, forteller han. Ikke minst kvalifiseringen til sprinten bød på utfordringer for flere.
– Den gikk i et veldig konsentrert område. Folk sleit med både veivalg og å lese kartet, og det var nok mange som kunne tenkt seg 1:3000 i stedet for målestokk 1:4000. Så hele mesterskapet svarte til forventningene? – Ja, absolutt. I tillegg var vi heldige med været. På Ny Caledonia fikk vi oppleve en liten syklon, men den hadde forlatt New Zealand da vi kom dit.

1700 DELTAKERE: Årets veteran-VM samlet1700 løpere, hvorav cirka 160 nordmenn. FOTO: TROND RØNNEBERG

104 LAND
Selv gjennomførte Trond Rønneberg til 4.- på langdistansen og 5. plass på spriten i klasse H60. – Det ble nesten pallen, ler Askerløperen, som kan notere seg for 104 land på ”skrytelista” etter årets veteran- VM. – Men det kommer litt an på hvordan du teller. Den lista inneholder både noen nasjoner som ikke lenger eksisterer og noen land som ikke er anerkjent av alle andre – slik som Palestina. – Men vet du om noen nordmenn som har flere? – Ja da, det er nok ti nordmenn som har flere. Jeg tipper Bernt Myrvold og Jörgen Mårtensson er de som topper lista. Uansett er det morsomt å kombinere orientering med å oppleve andre kulturer og nye, spennende steder. New Zealand innfridde i hvert fall for min del, avslutter Trond Rønneberg.

NORSKE GULLVINNERE
Tre nordmenn kunne klatre til topps på seierspallen i veteranmesterskapet. Paul Forseth ble den eneste med gull både på sprinten og langdistansen. Trønderen vant nemlig H85 begge dager. På langdistansen ble det også seier til en annen trønder. Kjellrun Sporild tok en klar seier i D60 med Kari Natvig på tredjeplass. I D80 løp Unni Bøhlerengen inn til seier, mens Katharina Mo Berge ble nummer to i D70. Også på sprinten ble det norsk seier ved Inger Vamnes i D80, med Unni Bøhlerengen på tredjeplass. Norske pallplasser ble det også til Kari Natvig med andreplass i D60 og Bjørn Grinde på tredjeplass i H65.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy