1257 Views

På nytt nivå

Desember 01, 2017
Skrevet av:

administrator

OPPTUR: Eskil Kinneberg har vist sin kapasitet ved flere anledninger. VM ble en bekreftelse. Ved neste anledning kan han være helt der oppe.FOTO: ROLF GEMPERLE

– Jeg er fornøyd med VM, men det kunne selvsagt vært enda bedre, sier han til Veivalg noen uker etter mens han er i ferd med å levere sin bacheloroppgave i geografi i Göteborg. Med femte på langen, åttende på mellomdistansen og supergull på stafetten, fikk han i høyeste grad vist at han har tatt steget. Men han har tenkt å bli enda bedre.

– Jeg har ikke lagt planen for neste sesong, men det blir nok mye av det samme. Jeg vil se på noen småting teknisk slik at jeg kan ta noen sekunder her og der – og løpe enda raskere. Han mener han var i bedre form nå enn under VM i fjor der han bare fikk med seg mellom – ikke denlange distansen der han mener han er best. – Erfaringen fra VM i fjor var viktig å ha med seg inn i årets VM, sier han. –Er det langdistanse du først og fremst sikter mot? –Nei, det er ikke noe spesielt mål. Jeg trener for begge deler og synes også det er morsomt med sprintkonkurranser – uten at jeg trener spesielt på mot det, sier han og legger til: –Kanskje sprint blir interessant når skogs- og sprint-VM skal gå annet hvert år.

–Hva har Göteborg-miljøet betydd for din utvikling? –Jeg har blitt mye bedre. Vi har et bra miljø, bra folk – og jeg har fått mye tillit. –Hva skal til for å tukte Lundanes på den lange distansen? –Tja. Når jeg ser på VM-gjennomføringen er det ikke at Olav løper så spesielt fort, men o-teknisk treffer han perfekt nesten hele løypa. Jeg klarer det bare store deler av løypa. Her er det utvilsomt noe å hente. Nå retter han blikket mot VM i Latvia, men har selvsagt VM i Østfold i hodet allerede.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy