1564 Views

Sjansjeløs i spurten

Et beinbrudd sist i januar og dermed seks uker på krykker. Nydalens Pia Young Vik hadde ikke den optimale oppkjøringen for å spurtkjempe om seier i ungdomsstafetten.

Mai 11, 2019
Skrevet av:

administrator

Oslo-laget med fem lag i ungdomsklassen var der oppe og preget stafetten i år igjen. Men da Karlskrona og Ravinen satte opp farten mot de aller siste plassene, fikk Pia merke at antall hardøkter på beina har vært få. De to svenske lagene lå utmattet bak mållinja på arenaen i Glimåkra da Pia Young Vik førte Nydalen inn til 3. plass – 13 sekunder bak.

 

FRYKTET EN SPURT

– Det skulle bare være en aketur. Så gikk det ikke bra, sier Pia om bruddet nederst i leggbeinet. Bruddet stoppet langrennssesongen med Hovedlandsrenn som mål og Tiomila kom rett og slett litt for tidlig for å spurte om gull.

– Jeg gjorde jo et bra løp, men hadde et par småfeil. Jeg så Ravinen da jeg gjorde en litt dårlig utgang fra 2. posten. Men Karlskrona så jeg ikke før helt på slutten, forklarte Pia.

– Men jeg visste jo at om det ble spurt, så ville jeg få problemer. D16-løperen som noen timer seinere fikk prøve seg på fjerdeetappen på et av Nydalens damelag, kan dermed kvittere ut tida i ungdomsklassen med følgende statistikk over fire år: 3. plass – 4. plass – 2. plass – 3. plass.

 

– KAN BLI VANSKELIG

Lagkompisene – Kasper Bakken Ulseth, Teodor Mo Hjelseth og Maja Mo Hjelseth – hadde gjort en strålende jobb på de første etappene. Dette ga Pia ledelsen ut på siste etappe. Men de forsto det ville bli vanskelig.

– Vi vet jo at hun ikke har fått løpt så mye. Nå som de to andre lagene har kommet opp, ser vi jo at det kan bli vanskelig, sier Kasper Bakken Ulseth mens han på storskjermen ser lagene stemple på en av postene ute i skogen. H16-løperen Kasper som løp startetappen de to første årene og sisteetappe for andrelaget i fjor, sikret Nydalen en god start og var inne som femte lag.

– Det ble litt surr i starten, men jeg er fornøyd. Jeg orienterte alene hele veien og gjorde ingen store feil.

 

LES OGSÅ: BEST – uten hemmeligheter

 

SENDTE UT LILLESØSTER

Teodor Mo Hjelseth som var en del av laget også i fjor, var raskt helt oppe i tet på andreetappen.

– Det var en ekkel førstepost med mye grønt. Likevel gikk det fint i starten – de siste fire postene var ikke bra. Jeg tapte nok over et minutt på slutten, sa Teodor etter å ha sendt ut lillesøster Maja på den tredje etappen som sjette lag. Snaue 23 minutter seinere sto Maja og smilte i vekslingsfeltet. Hun hadde gjort jobben og sendte like godt Pia Young Vik helt i tet.

– Jeg var veldig spent, innrømmet Maja etterpå.

– Mot første post løp jeg sakte for å gå rett i. Men jeg så jo at løypa var enklere enn jeg trodde på forhånd. Det var gøy, sa Maja som debuterte på førstelaget.

TOK FØRINGEN: I Nydalendrakta tok Kasper Bakken Ulseth teten ut fra start. Han var inne som femte lag.

 

SOSIAL TUR

Ungdomstrener Sondre Ruud Bråten legger ikke skjul på at Nydalens mål er å ha ett lag som kjemper i teten.

– Tiomila er viktig, men vi har ingen spesiell satsing ut over det at vi forsøker å samle Oslo-klubbene til noen felles treningsøkter rettet mot Tiomila, sier Bråten som trekker i mange positive tråder i ungdomsgruppa. Ankerkvinne Pia Young Vik har blitt veteran på turene til Tio og har hatt fine år i gjengen.

– Målet er å stille mange lag. Og selv om vi topper to lag, er det først og fremst en sosial tur selv om det er veldig gøy å konkurrere med de beste fra Sverige og Finland.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy