1161 Views

Skogens mann «tok en for laget»

November 24, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST OG FOTO: TOMMY GULLORD

Kvartetten Agnes Leo, Emil Wingstedt, Magne Dæhli og Hollie Orr vant sprintstafetten, 13 sekunder foran NTNUI og med Nydalens SK på bronseplass. Agnes Leo fulgte Kongsbergs Ingjerd Myhre til døra på 1. etappe, Emil Wingstadt skaffet haldenseren ei lita luke på den neste før Magne Dæhli sendte Hollie Orr ut med drøye halvminuttets ledelse på ankeretappen.

SKAPTE SPENNING: NTNUIs Sigrid Alexandersen tok inn
halvminuttet, var bare ti sekunder bak på det nærmeste men kom 13
sekunder for seint til å ta sprintgullet fra Halden.

KINDEREGG
– Jeg stilte opp av to grunner i dag. For det første var dette en bra fysisk gjennomføring. I tillegg ønsket jeg å stille opp for laget og klubben. Det var det vikigste for meg i dag, sa Magne Dæhli etter fjerde beste tid på sin etappe. I tillegg ønsket 30-åringen fra Løten å vise seg fram i NM på hjemmebane, der moderklubben Løten var en av arrangørene. – Det er ikke så ofte vi har NM på Hedmarken. Det er ti år siden sist, så da synes jeg det var viktig å stille opp, sa Magne Dæhli.

SKAPTE SPENNING
Haldenserne så ut til å spasere mot en komfortabel seier inntil ankerkvinne Sigrid Alexsandersen på NTNUI ønsket å ha et ord med i laget. Hun ga gullvinnerne kamp til døra. – Jeg øynet et håp da jeg så Hollie mot femte da jeg løp inn mot fjerdeposten. Da skjønte jeg at jeg hadde løpt inn litt av de 40 sekundene jeg la ut bak, sa NTNUI-jenta. På det nærsmeste – ved passering arena en snau kilometer før mål – var hun bare ti sekunder bak. – Så gjorde jeg en liten miss på nest siste. Jeg kikket på kartet, så at postdetaljen var et tre og trodde det var det samme som vi hadde dagen før. Det var det ikke. Dermed løp jeg så vidt forbi posten og måtte snu for å stemple. Uansett tror jeg Halden hadde holdt unna, og vi er fornøyde med sølv. NM-medalje er bra, fastslo Sigrid Alexandersen.

JUNIOR:
Victoria Hæstad Bjørnstad tok NM-gull i D17-18 og var raskest av samtlige
juniorjenter på Hamar.

Enkel taktikk holdt til gull

Taktikken til Victoria Hæstad Bjørnstad var av det enkle slaget; å finne alle postene.
– Ja, det er helt sant. Jeg har hoppet over poster i alle de tre siste løpene. Både i 15-stafetten og på mellomdistansen i uttakingsløpet til junior-VM ble jeg disket. På langdistansen måtte jeg snu og ta posten på nytt, forteller Fossum-jenta. På Hamar holdt taktikken til NM-gull i D17-18. Etter en sterk avslutning, løp ungjenta inn til seier foran to Byåsen-løpere. Lene Berg Hansen tok sølv og Ragnhild Eide bronse, henholdsvis 14 og 38 sekunder bak. – Jeg var tullete nervøs under kvaliken. Da jeg kom i mål, var jeg bare spent på å høre «du mangler en post». Jeg har hørt det alt for ofte i det siste. Heldigvis tok jeg alle postene i dag, sa en lettet Victoria Hæsted Bjørnstad etter kvaliken. I finalen hadde Fossum-jenta god kontroll. – Jeg så Ragne Wiklund foran meg mot slutten. Det var inspirerende, men jeg turte ikke noe annet enn å ta andre veivalg enn henne mot slutten. Det var helt bevisst. Når jeg ser andre løpere, mister jeg ofte litt fokus på hva jeg driver med sjøl, innrømmet gulljenta. Nå blir det tur til Finland og hennes andre junior-VM. – Jeg var med i Sveits i fjor også. Da var jeg i dårlig form og reagerte veldig på høyden. Finland tror jeg passer meg mye bedre, og jeg har allerede smugtittet litt på finske kart. Så jeg tror jeg skal være litt bedre forberedt i år, sa en fornøyd Victoria Hæstad Bjørnstad.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy