3038 Views

Vått og rått under Oppdal-fjellene

November 17, 2017
Skrevet av:

administrator

TEKST: JENS O. KLØVRUD

At Trønder-vær er som det er og at de omkring 6000 startende fordelt på tre dager, fikk både sol og regn, er slik det skal være i Trøndelag.

– Vi er mest fornøyde med at vi leverte varene, sier lederen av hovedkomiteen, Arild Holm Clausen, noen uker etter. Før regnskap med inntekter og utgifter er klart, kan han ikke si mer enn at det ser bra ut. – Fredig er med sine 250 aktive av 400 medlemmer, er stor klubb. Det koster å være o-klubb i Trøndelag med mye reising sørover. Overskuddet fra O-festivalen vil hjelpe godt på de neste par årene, sier han.

Klubben hadde omkring 120 voksne funksjonærer i sving i tillegg til 40 ungdommer som hjalp til før og etter egne løp og innkjøpt dugnadskraft på 40 personer fra Oppdal IL fordelt på tre dager. Fra skytteranlegget i bygda hadde festen en sentral beliggenhet knyttet til et terreng som ga løperne utfordringer både i lettløpt furumo og krevende, detaljrik skråli. Det ble en O-fest. Barna fikk sin egen, populære festival med ulike teamutfordringer. I tillegg er O-festivalen en konkurranse der både ungdom, elite og veteraner møter de beste i sine klasser. Et godt løp og en god plassering er viktig denne festhelga – for de som er opptatt av det.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på arrangementet – både kart, løyper og arena har fått skryt. For oss som klubb handler det mye om å bidra til nasjonalt, stort arrangement. At vi kunne ønske O-Norge velkommen og at vi kunne gjøre det på vår måte, sier lederen av hovedkomiteen.

– Hva gjør et så stort arrangement med klubben? – Det bidrar til å sveise klubben sammen. Med 120 funksjonærer fra o-avdelingen i Freidig med en blanding av gamle travere, en del foreldre som ikke er o-løpere og de yngre, får vi en god miks.

– Gir O-festivalen mersmak til flere større arrangement? – Vi har tenkt i retning av å søke NM før eller siden, men at vi først skulle gjøre unna O-festivalen. Men da O-Ringen inviterte fem trønderklubber inn som medarrangør av stormønstringen i Åre 2021, sa vi ja. Hva og hvor mye det blir snakk om er ikke avklart, men det blir en dugnad vi har sagt vi ønsker å være med på, sier Clausen.

IVRIGE: Startskuddet har gått ved skytterbanen. Lagene i lagkonkurransen stormer entusiastisk mot oppgavene som venter.

BYÅSEN: Hadde tre lag. Ådne Stordal, Mia Rossvold Otterlei, Nora Rossvold Otterlei og Nina Sumstad Hanssen utgjorde ett av dem.

TRØNDERGJENG: Verdal OK med Fredrikke Baglo Bjørkeng, Anne E. V. Skjerve, Ovid B. Bjørkeng, Mia S. Melbye og Emilie N. Frøseth utgjorde gjengen.

FORNØYDE: Wing OL hadde Maia Ruano Strand, Ingeborg Kolstad, Anna Emilie Lona, Kristine Braathen og Jonas Fuglem Korsvold på laget.

ASKERLAGET: Martha Wisløff, Ragnhild Øftshuus Gravir, Maren Aure Skogedal og Astrid Ytterbø sanket mange poeng underveis.

SKATTEJAKT: Trioen fra fredrikstad SK/ Ås – Jenny Danevad, Guro Ottesen og Vilma Danevad

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy