1147 Views

Veien til sølvet

November 30, 2017
Skrevet av:

administrator

HÅVARD HAGA er ansvarlig for de norske juniorløperne og tror at vi har mange som kan ta medalje på junior-VM i år.

1. POST: Vurderte en venstresving for å få bedre løpbarhet, men virka sikrere å holde meg nærmere streken for å ha kontroll på retningen. Kontroll med søkket midtveis, men følte meg likevel litt usikker inn mot posten.
2. POST: Retning ut til veien, over kolle, rygg, gjennom den store gropa og opp i posten. Greit gjennomført, men kanskje litt for forsiktig.
3. POST: Prøvde å få tak på platået etter gropa, men ble mest å stole på kompasset
4. POST: Planen var å treffe den store gropa foran posten, men da jeg kom dit ble jeg usikker på om jeg var der eller i søkket lenger nordøst. Ble en stopp før jeg var sikker nok til å fortsette. Var deretter unøyaktig med retningen fra enden av gropa, og kom opp på ryggen for langt til venstre. Så at jeg skulle opp til det høyeste punktet, og tok derfor sjansen på å løpe mot høyre og fant posten. Tapte 30-40 sek på strekket, jevnt fordelt på nølinga på strekket og bommen på selve posten.
5. POST: Retning mot gropa. Greit, men løp litt mye siksak. 6. POST: Så ikke noe å tjene på å løpe langt vekk fra streken. Stoppa på veien og tok en nøyaktig kurs.
7. POST: Dro litt mye venstre ut av 6.posten.
8. POST: OK 9. POST: Litt redd for å dra ned for tidlig og bli kavende i lia. Men så den lille gropa på toppen, og visste dermed at jeg dro ned rett sted.
10. POST: Hørte at jeg leda ved passering, men visste at det starta mange sterke løpere bak meg. Sa til meg selv at jeg måtte fortsette å plukke post etter post. Kontroll med gropene inn mot posten.
11. POST: Mista kartkontakten litt over midtveis på strekket, etter at jeg hadde lest den grønne gropa nord for streken som en kolle. Men leste meg inn på nesa etter den lange kollen på
tvers. Greit inn mot posten.
12. POST: Gjorde en ny kartlesingsfeil og leste det grønne søkket sør for 11.posten som en rygg. Stoppa i enden av søkket da kurvebildet dermed ikke stemte videre, og innså at det sannsynligvis var den hvite ryggen sørover fra posten jeg hadde kryssa over. Hadde heldigvis grei kontroll på retning, og kom meg ned til bunnen av den vide gropa/søkket. Videre prøvde jeg å holde kontroll på retningen mens jeg telte rygger og groper. Men var usikker inn mot posten og fikk en liten sving.
13. POST: OK, men viktig å holde i kompasset her pga veldig dårlig sikt i dette området.
14. POST: Litt bedre sikt og lettere å forenkle. En liten sving inn i posten fordi jeg trodd jeg skulle til rygg i stedet for søkk, men innså feilen raskt og fikk korrigert meg inn.
15. POST: La meg litt til venstre for å få mindre stigning. Dette gjorde også orienteringa enklere fordi jeg store deler av strekket kunne følge kanten av koller eller groper. Bedre sikt på østsiden av skiløypa og deilig med en post man kunne se på god avstand.
16. POST: Opp ved gropa
17. POST: Ut ryggen
18. POST: Vurderte høyre, men syntes gropa foran posten virka som et sikkert angrepspunkt. Lurte på om jeg var i ferd med å gjøre noe dumt da det var lite tråkk gjennom gresset på det halvåpne området. Dårlig sikt opp lia etter gropa. Nølte litt, men fant posten rimelig greit.
19. POST: Ville helst få øye på posten før jeg kom ut på det åpne området der alle kunne se meg, men sa til meg selv at jeg måtte slutte med sånt tull. Fikk heldigvis raskt øye på skjermen da jeg kom ut av skogen.
20. POST: Inn den gula stripa og over ryggen.
21. POST:21. POST: Langs ryggen mot Langs ryggen mot den gule stripa.

Rett etter løpet var følelsen at jeg hadde gjort et greit løp, men at jeg hadde tapt en del på bommen til 4.post og på de stedene jeg måtte stoppe eller nølte mye mellom 10. og 14. post Nå i etterkant ser jeg at jeg ikke tapte så mye som jeg trodde i det sistnevnte partiet (eller at jeg iallfall tjente mer på å stoppe opp enn å fortsette og sannsynligvis bomme), men at jeg, i tillegg til det dårlige 4.strekket, generelt løp litt for forsiktig og nølende fram til 6. posten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

6. posten ødela løpet for Ingjerd

Ingjerd Myhres muligheter stoppet på vei mot 6. posten på mellomdistansen.Kongsberg-jenta løse den krevende åpningen greit selv om hun tapte sekunder på sin nøyaktige vei mot skjermene. Da hun stemplet på femte post var avstanden fram til Marianne Anderesen 42 sekunder. Da hun endelig kunne kvittere ut den neste posten, var fire ekstra minutter lagt til på sløyfa hun gjorde. Da hjalp det lite at resten av den krevende løypa gikk jevnt og greit. Trøsten kan kanskje være at om hun kunne trekke fra de fire minuttene, ville hun stått på podiet – så bra var nemlig resten av løpet.

Maja kan ende i OL

Danmarks sprintess Maja Alm sikret sitt tredje strake VM-gull på sprinten og løp laget opp til sølv på sprintstafetten. Nå ser den danske mesteren med 13 VM-medaljer mot nye utfordringer. Det kan ende med OL i Tokyo 2020 og 5000 meter. – Jeg har alltid drømt om en OL-finale. Skal man bryte grenser, må en våge å sette mål, sier hun til Team Danmarks nettside. På et stevne i Belgia i sommer noterte hun seg med 15.40 for Danmarks sjette beste tid gjennom historien og var bare 18 sekunder fra kvalifiseringskravet til VM i London.

om_footer_second_section

Samme gamle mestertrio

Det er ikke enkelt å slå seg inn på gullplass i herreklassa så lenge trioen Thierry Gueorgiou, Olav Lundanes og Daniel Hubmann er med. Trioen som de siste årene har bekledd langdistansepallen. fordelte denne gang gullene seg i mellom – Daniel sprint, Thierry mellom og Olav langen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy